Ivančica Fett-Škvarić nova je predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice

Nova predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice je Ivančica Fett – Škvarić. Odlučili su to vijećnici uoči aktualnog sata 8. sjednice Vijeća. Naime, dosadašnja predsjednica Lahorka Weiss je, sukladno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, stavila mandat u mirovanje.

Stupanjem na snagu novog Zakona, dosadašnja je predsjednica postala obveznica istog te kao ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije ne može obavljati više javnih dužnosti.

Nova predsjednica Ivančica Fett – Škvarić, kandidatkinja s liste koalicije HDZ – HSLS na prošlogodišnjim lokalnim izborima, očekuje dobru i kvalitetnu suradnju s vijećnicima.

– Željela bih zahvaliti vijećnicima Gradskog vijeća na ukazanom povjerenju i podršci. Vjerujem kako ćemo uspješno i kvalitetno surađivati na dobrobit svih naših sugrađana i našega Grada. Također, očekujem dobru suradnju s gradonačelnikom i njegovom zamjenicom. Smatram kako uljuđena, otvorena komunikacija, međusobno uvažavanje i suradnja te konstruktivni prijedlozi mogu i trebaju unaprijediti kvalitetu života u našem Gradu. Samo zajedničkom suradnjom možemo realizirati sve sadašnje i buduće projekte te osigurati bolju budućnost generacijama koje dolaze – rekla je I. Fett – Škvarić.

Inače, Ivančica je po zvanju profesorica hrvatskoga jezika i književnosti, a od 2000. godine zaposlena je u Osnovnoj školi Suhopolje. Godine 2009. napredovala je u zvanje učitelj mentor, a nakon toga dva puta je promovirana u učitelja – savjetnika za hrvatski jezik. Redovito se usavršava na seminarima, sudjeluje u radu Školskoga stručnoga vijeća, Međužupanijskoga i Županijskoga stručnoga vijeća te je voditeljica Županijskoga stručnoga vijeća učitelja hrvatskoga jezika osnovnih škola Virovitičko – podravske županije.

Aktivno sudjeluje i u životu lokalne zajednice i to kao potpredsjednica Kulturne udruge KrEdA Suhopolje.

Osim Lahorke Weiss, mandat je u mirovanje stavio i Miljenko Sabo, dosadašnji predsjednik Kluba vijećnika HDZ – HSLS, a novi član Gradskog vijeća je Kristijan Gostimir. Novi predsjednik Kluba vijećnika HDZ – HSLS je Hrvoje Belobrk.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content