Karlo Mahaček najbolji sportaš grada Orahovice, Šahovski klub najbolja ekipa, a Martin Majdenić najbolji trener

Zajednica športskih udruga grada Orahovice održala je svoju redovnu godišnju skupštinu kojoj su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, referent za udruge Grada Orahovice Milan Babac te sportaši, sportašice i sportski radnici orahovačkih klubova. U sklopu izvješća o radu predsjednik Zajednice Antun Grabovac naglasio je kako je iza njih zahtjevna i teška godina, ali kako je sve uz ogroman trud i rad na kraju završeno pozitivno.

– Zbog već poznatih razloga sport u gradu nije financiran u 2020., a isto se nastavilo i u 2021. godini. Sport se tako našao u kolapsu i prijetilo je gašenje većine klubova, no ekipa kojoj sam danas na čelu, uhvatila se u koštac s problemom, odradila mukotrpan posao, i nakon niza napisanih dokumenata, zamolbi, razgovora i tumačenja s nekoliko ministarstava, uspjeli smo spasiti orahovački sport i priskrbiti mu financijska sredstva da bi preživio. Nakon gotovo dvije najteže godine za orahovački sport u povijesti, danas svi klubovi žive normalno, a u ovoj godini je za sport od Grada osigurano 700 tisuća kuna koje ćemo prema kriterijima raspodijeliti klubovima – rekao je Grabovac.

U planu rada Grabovac je istaknuo kako će Zajednica i dalje raditi na dobrobit orahovačkog sporta, pomagati klubovima u organizacijama humanitarnih, memorijalnih i drugih turnira te se truditi da orahovački sport ponovno bude ponos i promotor svoga grada. Nakon ostalih podnesenih izvješća i planova, svi akti su jednoglasno usvojeni.

ZSU-Orahovica-2

Na kraju skupštine održana je svečanost proglašenja najboljih u sportu u 2021. u Orahovici. Tako je za najperspektivniju mladu sportašicu izabrana rukometašica uzrasta do 14 godina ŽRK Orahovice Lea Kolar, a za najperspektivnijeg sportaša nogometaš Škole nogometa Orahovice do 14 godina Zvonimir Miloloža.

Sportski djelatnik godine je predsjednik Rukometnog kluba Orahovica Samir Šahinović, čovjek koji je sa svojim timom u teška vremena spasio orahovački rukomet i doveo ga na vrh 3. HRL istok.

Najbolji trener u 2021. je donedavni trener NK Papuka Martin Majdenić, mladi stručnjak koji je svojom studioznošću, znanjem i kvalitetom te iznimnom ljudskošću stvorio respektabilnu nogometnu momčad i stvorio jedno zajedništvo kakvo je danas primjer svakom sportskom kolektivu u Orahovici i šire.

Za najbolju žensku ekipu proglašena je ekipa uzrasta do 14 godina ŽRK Orahovice, ekipa koja se više nego uspješno natječe u 1. HRL regije sjever, dok je muška ekipa godine Šahovski klub Orahovica, prvaci 4. Šahovske lige istok.

Za najboljeg sportaša u 2021. proglašen je odlični Papukov vratar Karlo Mahaček koji je jedan od ponajboljih vratara 3. HNL sjever.

– Velika mi je čast primiti ovu nagradu koju posvećujem dečkima, ekipi koju sam trenirao jer zapravo mi je bila privilegija biti njihov trener. Oni su ti koji zaslužuju ovu nagradu, a naravno zahvaljujem se Zajednici športskih udruga grada Orahovice koja je prepoznala i moj trud i rad. Čestitima svim nagrađenima od srca – rekao je najbolji trener Martin Majdenić.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Orahovice Saša Rister i predsjednik ZŠU-a Antun Grabovac.

– Prvo moram reći kako sam sretan što smo svi zajedno uspjeli spasiti orahovački sport i zahvaljujem s Antunu Grabovcu na velikom trudu, ali isto tako i županu Igoru Androviću i Županiji koji su pomogli kad je bilo najteže. Završen je natječaj za sportske udruge, osigurano je 700 tisuća kuna ove godine za sport i siguran sam kako će svaki klub nadalje normalno živjeti i da će postizati odlične rezultate. Uskoro će u zgradi gradske uprave, u prostoru gdje su nekada bili pojedini županijski uredi biti uređen prostor za rad športske Zajednice što je još jedan dodatak želji za što boljim i jačim razvojem našeg sporta. Svim nagrađenima od srca čestitam i to im je samo motiv da jednako nastave i dalje, te isto tako i ostalima da se što više trude i daju orahovačkom sportu nove velike uspjehe – zaključio je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content