Mlada tenisačica Nika Dragičević postepeno se uspinje na listi najboljih: Igrom s jačim suparnicama želi doći do što boljih rezultata u svom uzrastu

Hrvoje Dragičević bio je košarkaš i danas radi kao trener u Košarkaškom klubu Virka Virovitica, no njegovim kćerima očito se više svidio – tenis. U tajne bijelog sporta prvo je ušla nešto starija Hanna, a ubrzo joj se pridružila i mlađa sestra Nika, koja je trenutno najperspektivnija tenisačica u Virovitici i šire.

Na službenoj listi Hrvatskog teniskog saveza na popisu igračica do 14 godina Nika je šesta. Obje je s tenisom „zarazio“ Dražen Lovreković, trener u virovitičkom Teniskom klubu Didon.
– Nadam se da ću u idućim godinama napraviti iskorak prema vrhu liste kako u Hrvatskoj, tako i u Europi – s optimizmom na svoju buduću igračku karijeru gleda Nika.

Nika je nekoliko godina pohađala i Glazbenu školu „Jan Vlašimsky“ u Virovitici, ali morala je odustati od toga jer uz sve obveze u redovnoj školi, teniske treninge i turnire nije mogla više naći vremena i za glazbu.

IZVRSNO USKLAĐUJE OBVEZE

Učenica je sedmog razreda virovitičke Osnovne škole „Vladimir Nazor“. Razrednica Sanja Roklicer uvijek ima razumijevanja za Nikine sportske obveze pa odlasci na brojne turnire nikada nisu problem. S druge strane Nika to „vraća“ marljivošću, učenjem i odličnim ocjenama. U razredu su joj najbolje prijateljice Ema Šantić, koja također igra tenis i Leonarda Bajsar. Sve kolegice iz razreda pružaju joj veliku podršku u sportskoj karijeri i vesele se svakom njezinom uspjehu.

Za nešto više od godinu dana Nika će završiti osnovnu školu te će biti pred raskrižjem života. Naime, morat će odabrati gdje će nastaviti školovanje.

– Odlično mi idu matematika i fizika te planiram upisati matematičku gimnaziju. Iako to nije lagana škola, uvjerena sam da ću i dalje uspješno usklađivati školske i sportske obveze. Nakon srednje škole i dalje se vidim u sportu, ali to je još daleko – svoje planove otkrila nam je Nika.

nika 1

Na svakodnevnim treninzima najčešće igra s nešto starijim Dominikom Sabolićem i svojom vršnjakinjom Emom Šantić.

Na službena natjecanja i brojne turnire većinom je voze roditelji, a ako oni nisu u mogućnosti, priskače trener Dražen. Osim u svom godištu, Nika nastupa i na natjecanjima u starijim uzrasnim kategorijama. Tako je na nedavno održanom HEP dvoranskom prvenstvu Hrvatske za seniorke igrala s igračicom koja je osam godina starija od nje.

– Mečevi sa starijim i iskusnijim igračicama mogu me samo očvrsnuti – na kraju je zaključila Nika.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content