Objavljene nominacije za Porin: Biralo se među 2116 prijava u 37 kategorija, dodjela nagrada održat će se 25. ožujka u Osijeku

Od jučer (četvrtak) je poznato tko je sve u utrci za najprestižniju glazbenu nagradu – Porin, čija će se dodjela održati 25. ožujka u Osijeku.

– Glasačko tijelo je u prvom krugu glasanja svoje favorite biralo među ukupno 2116 ovogodišnjih prijava u 37 kategorija, što je povećanje od 332 prijave u odnosu na prošlu godinu – rekla je glavna tajnica Porina Ivana Martinac.

Istaknula je kako je bilo čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava i to 46 prijava više u kategoriji Album godine, 83 prijave više u kategoriji Pjesma godine te čak 18 više prijavljenih debitanata.

Nominirane za glazbenu nagradu Porin predstavili su Frano Đurović, predsjednik UO Porina; Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka; Davor Drezga, izvršni direktor Porina; Nikša Bratoš, član UO Porina; Ivana Martinac, glavna tajnica Porina; Boris Hrepić Hrepa, Antonija Vrgoč, Jana Haluza, Iva Lovrec Štefanović, Domagoj Jukić, Toni Starešinić, Željka Veverec, Ivana Kindl, Meritas, Matija Cvek, Ivan Popeskić, Dino Jelusić i Gina Damjanović

Na svečanom proglašenju nominacija u Zagrebu osječki gradonačelnik Ivan Radić izrazio je uvjerenje da će ovogodišnji Porin u Gradskom vrtu zasjati u punom sjaju.

– Osijek je ponosni domaćin 29. dodjele Porina. Velika je to čast za naš grad koji je nadaleko poznat po svojoj gostoljubivosti, gastronomiji, prirodnim i kulturnim znamenitostima, ali i izvrsnoj publici. Ova je manifestacija od iznimne važnosti za Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju jer doprinosi brendiranju i pozicioniranju Osijeka kao turističke, ali i glazbene destinacije. Uvjeren sam da će ovogodišnji Porin s vrhunskim glazbenicima, autorima, producentima i publikom u našem Gradskom vrtu zasjati u punom sjaju. Siguran sam da će se 25. ožujka, ali i čitav Tjedan Porina, svi naši gosti, osobito glazbenici, osjećati u Osijeku kao u svojoj kući – rekao je Radić.

Prema glasovima struke najviše nominacija (osam) osvojio je Damir Urban&4. Gibonni i Matija Cvek imaju četiri nominacije, a 2 Cellos, Šimun Matišić i Zvonimir Šestak tri nominacije.

Slavonske boje među nominiranima brani Krankšvester s albumom “Krankšvester V” u kategoriji Najbolji album hip hop glazbe i naravno u kategorijama za najbolji album tamburaške i najbolji album pop-folklorne glazbe.

Porina će za najbolji album tamburaške dobiti “16. Glazbeni festival Šokačke pisme 2021.”, “Aurea Fest Požega 2021. (Zlatne žice Slavonije) ili “Treba znati” Stanka Šarića. Među potencijalnim dobitnicima u kategoriji najbolji album pop-folklorne glazbe album je sastava The Dekle “Od Dunava do Jadrana”.

– Sad kad znamo nominirane, kojima ovim putem čestitam, kao i svima koji su bili predloženi, krećemo s produkcijom samog Porina i Tjedna Porina u Osijeku. Vraćamo se u dvoranu s većom produkcijom i pred veći broj ljudi gdje Porin i pripada – istaknuo je Drezga, izvršni direktor Porina.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content