Obnovljene prostorije Doma zdravlja u Špišić Bukovici koje koristi patronažna služba

Nekada naoko male stvari – puno znače. Prošle godine zahvaljujući investiciji Općine Špišić Bukovice i Virovitičko-podravske županije, odnosno Doma zdravlja VPŽ, obnovljeno je krovište ambulante i postavljena nova stolarija na zgradi Doma zdravlja VPŽ u Špišić Bukovici. Ove godine je uređen i opremljen prostor u kojem je danas patronažna služba, gdje radi i djeluje patronažna sestra Danijela Suhanek. U srijedu su navedenu lokaciju obišli virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, načelnik općine Špišić Bukovice Hrvoje Miler te ravnatelj Doma zdravlja VPŽ dr. Ivica Fotez.

– Nekada je u jednom dijelu ovog prostora bilo skladište, no odlučili smo ga privesti svrsi. Uredili smo krovište, postavili novu stolariju, a u budućnosti nam je želja i energetski obnoviti zgradu kako bi nam troškovi bili što manji – naglasio je načelnik općine Špišić Bukovice Hrvoje Miler.

ambulanta SB 3
Foto: K. Toplak

Ravnatelj Doma zdravlja VPŽ dr. Ivica Fotez, kazao je:

– Hvala županu Androviću i načelniku Mileru na potpori u realizaciji ovog projekta kojim smo omogućili bolje uvjete rada patronažnoj službi. Ovdje dolaze mlade majke, rodilje, dojilje, djeca, stariji, svi oni kojima je potrebna usluga patronažne sestre. Iako ona, istina, najveći dio svog rada po svim vremenskim uvjetima obavlja obilazeći  naše korisnike u njihovim domovima, na ovaj način smo omogućili da i oni imaju bolje uvjete kada dođu u ambulantu – istaknuo je.

ambulanta SB 4
Foto: K. Toplak

Patronažna sestra Danijela Suhanek pojasnila je tko dolazi u prostor patronažne službe Doma zdravlja VPŽ u Špišić Bukovici.

– Radimo s osjetljivim skupinama ljudi, malom i vrtićkom djecom, predškolcima i školarcima. Dolaze nam trudnice, rodilje, dojilje, stariji. Radimo na savjetovalištu, povezani smo sa školom i vrtićem. Kod nas se može izmjeriti tlak i šećer u krvi, savjetujemo ljude o prehrani i stabilizaciji njihovog zdravstvenog stanja, a zahvaljujući uvjetima za rad koji su nam omogućeni uz veliku potporu Općine Špišić Bukovice, to nam je bitno olakšano – naglasila je Danijela Suhanek.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content