Održana redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina

Jučer (četvrtak) s početkom u 18:00 sati, u multifunkcionalnoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Slatini, održana je redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina za 2022. godinu, koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji.

Sjednicu skupštine, uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Udruge Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu  i financijskog izvješća Udruge za 2021. godinu.

Udruga je tijekom 2021. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine “Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence IV” i “Znanje na kvadrat”  i jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom “Hej čovječe, druži se”. Također, Udruga je provodila i projekt “Podrži me!” financiran od strane tvrtke Komrad d.o.o.

Pod financijskom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja u mjesecu studenom 2021. započelo je i provođenje projekta “Pokreni promjenu” u partnerstvu sa OŠ Eugena Kumičića Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina. Osim toga, Udruga je nastavila partnerstvo sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica na projektima “Moj asistent IV” i “Nauči me i uspjet ću!”.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2021. godine Udruga Vretenac Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.

Usvojivši izvješće o radu i financijsko izvješće za 2021. godinu predstavljen je operativni plan rada i financijski plan za 2022. godinu, među kojima je posebno istaknuta provedba institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva putem koje je u Udruzi od siječnja 2022. zaposlena Helena Dereš na radnom mjestu stručne suradnice za poslove udruge.

Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Vretenac Slatina Patricija Karaman zahvalila se svim prisutnima što su podržali rad Udruge, ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu  2021. godinu.

(www.icv.hr, adf, Udruga Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content