Ovog vikenda u sklopu Virkasa tri predstave: “Udovice”, “Čovjek Jastuk” i “Guja u njedrima”

Ovaj Virkas vikend otvorit će predstava HNK u Osijeku “Udovice” i to već danas (četvrtak) u 19.30 sati. U predstavi igraju: Matea Grabić Ćaćić, Ivana Soldo Čabraja, Ivana Gudelj Tešija, Antonio Jakupčević, Aljoša Čepl, Miroslav Čabraja.

U drami “Udovice” susrećemo prenaglašene komične forme, uzvišene i plemenite teme, travestiju ozbiljnog žanra, govorenje o smrti i alegoriju smrti – pokazivanje najozbiljnijih stvari na začudan i smiješan način, koji je istovremeno i monumentalan i uzvišen.

U petak, 25. veljače, s početkom u 19.30 sati u okviru 18. Virkasa pogledajte predstavu “Čovjek jastuk” u izvedbi GDK Gavella. U predstavi igraju: Živko Anočić, Nikola Baće, Sven Šestak i Franjo Dijak.

U režiji Vanje Jovanovića “Čovjek Jastuk” okuplja izuzetan glumački kvartet oko partiture zagušljive sugestivnosti, u kojoj svjetlo postoji, no likovi – a i mi s njima – se pitamo odakle ono dopire. Je li to vjera u važnost pričanja priča, u ljudskost, milosrđe i sućut koje postoje i u totalitarnoj tami jednog svijeta u kakvom se nadamo da ne živimo… “Čovjek Jastuk” se virtuozno poigrava mogućim odgovorima, očekivanjima, krhkošću granice zbilje i fikcije, kazalištem…

U subotu, 26. veljače, s početkom u 19:30 sati pogledajte predstavu “Guja u njedrima” u izvedbi GK Požega. U predstavi igraju: Ines Bojanić, Jasna Palić Picukarić, Hana Hegedušić/Ružica Maurus.

Vješto vođena priča u više obrata donosi studiju obiteljskih odnosa između triju žena kompleksnih i „pomaknutih” karaktera.

U izazovnim glumačkim interpretacijama, kroz crni humor i u duhu napetog psihološkog trilera, pratimo potpuno neočekivane smjerove, zaplete i rasplete.

(www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content