Poduzetnički inkubator VPŽ za poduzetnike i jedinice lokalne samouprave proveo 400 projekata

Mreža BOND, u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, na dvodnevnoj je radionici – Analiza financijskih izvještaja, okupila svoje članove iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije.

Radionicu je pozdravnim govorom otvorila Neda Martić, direktorica Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije koja je ukratko predstavila Poduzetnički inkubator VPŽ.

– Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, osnovan je od strane Virovitičko-podravska županija koja mu je i 100% vlasnik. Trenutno poslujemo na pet lokacija diljem Virovitičko-podravske županije. Četiri građevine poduzetničkih inkubatora izgrađene su u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, a sufinancirane su europskim sredstvima. Ukupna Ulaganja iznosila su oko 35 milijuna kuna. Glavni nositelj projekta izgradnje i opremanja je bila Virovitičko-podravska županija koja je i vlasnik inkubatora, a upravljanje je povjereno Poduzetničkom inkubatoru VPŽ d.o.o. Ovo je ujedno i jedini „županijski inkubator“ na prostoru RH – rekla je Martić.

bodn1 1
Foto: inkubatorivpz.hr

Inače, uz četiri novoizgrađena „poduzetnička inkubatora“, peta lokacija poslovanja je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko podravske županije u Virovitici, kojem PI VPŽ ima „izdvojeni ured“.

– Naša snaga je prepoznat stručni tim s dobrim rezultatima u privlačenju europskih sredstava, a sve u suradnji s poduzetnicima, Virovitičko-podravskom županijom, trgovačkim društvima u vlasništvu VPŽ, VIDRA-om, te ostalim potpornim institucijama naše županije kao i jedinicama lokalne samouprave. Sve ovo je primjer jedne odlične sinergije koja donosi povećanja konkurentnosti i dobrom poduzetničkom klimom u Virovitičko-podravskoj županiji – istaknula je Neda Martić.

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, do sada je proveo više od 400 projekata za poduzetnike i jedinice lokalne samouprave, koji su se kretali u vrijednosti od 50.000 do 41.000.000 kuna.

(inkubatorivpz.hr)

bond 1
Foto: inkubatorivpz.hr
- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content