PU virovitičko-podravska obilježila Dan kapelanije blaženog Alojzija Stepinca

U organizaciji Policijske uprave virovitičko-podravske, danas (srijeda) je polaganjem vijenaca u Virovitici kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu, obilježen Dan kapelanije blaženog Alojzija Stepinca.

Vijence su položila i lampione zapalila izaslanstva: Policijske uprave virovitičko–podravske, koje je predvodio načelnik Siniša Knežević, zajedničko izaslanstvo Virovitičko–podravske županije i Grada Virovitice, koje su predvodili župan Igor Andrović i gradonačelnik Ivica Kirin, te zajedničko izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koje je predvodio predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ante Krišto. Prigodnu molitvu je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, msgr. Jure Bogdan.

Nakon odavanja počasti, u virovitičkoj Župnoj crkvi svetog Roka prigodnim misnim slavljem obilježen je Dan policijske kapelanije blaženog Alojzija Stepinca. Misno slavlje, uz policijske kapelane, predvodio je vojni ordinarij monsinjor Jure Bogdan.

-Kroz cijeli život blaženog Alojzija Stepinca provlačio se moto “U tebe se Gospodine uzdam”. Njegov život se temeljio na tri osnovice: bogoljublju, čovjekoljublju i domoljublju, od čega nikada nije odstupao. Tijekom cijelog života bio je na kušnjama, a to se nastavilo i u vrijeme njegove kanonizacije i beatifikacije, tako da moramo biti strpljivi vezano uz njegovo proglašenje svetim. Doći će, kada Bog to odluči. Sam Stepinac je na svojoj samrti rekao “Neka bude volja Tvoja”. Stepinac nam svima treba biti putokaz u životu – između ostalog, u nadahnutoj homiliji rekao je biskup Bogdan.

U glazbenoj pratnji cijele proslave sudjelovala je policijska klapa Sveti Mihovil iz Policijske uprave splitsko–dalmatinske, koja je svojim nastupom oduševila sve nazočne.

Obilježili smo Dan policijske kapelanije Policijske uprave Virovitičko–podravske, a tim povodom u posjet su nam došli vojni ordinarij, monsinjor Jure Bogdan i klapa PU Splitsko–dalmatinske Sveti Mihovil iz Splita, čime je sve podignuto na viši nivo. Ovom prilikom smo se prisjetili naših poginulih policajaca te smo na spomen obilježje ispred PU Virovitičko–podravske položili vijence. U delegaciji PU Virovitičko–podravske županije bili su branitelj Danijel Šimić i sin poginulog policajca Darka Strugara, Dario.
Ovo je bila prilika prožimanja policije s crkvom, vjerom i narodom, koja seže još od Domovinskog rata. Drago mi je što su proslavi, uz našeg policijskog kapelana don Ozrena Bizeka, pridružili voditelji samostalne službe za suradnju s vojnim ordinarijatom, Marko Dokmanović i Darko Šantek, te međimurski policijski kapelan don Vjekoslav Vidaček, varaždinski policijski kapelan don Ivica Horvat i bjelovarski policijski kapelan don Damir Vrabec. Na kraju će biti napravljen i dokumentarni film o cijeloj proslavi Dana policijske kapelanije- nakon proslave izjavio nam je načelnik Policijske uprave Virovitičko–podravske Siniša Knežević

(www.icv.hr, mš, foto: K. Toplak i M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content