Tvinovi ribnjaci uskoro će biti ‘bogatiji’ s novom infrastrukturom uz šesti ribnjak

Članovi Športsko ribolovnog kluba Tvin iz Virovitice koji na korištenje imaju šesti, sedmi i osmi virovitički ribnjak, prije dva tjedna krenuli su s radovima uređenja još jednog prilaza ribnjacima, točnije šestom ribnjaku na kojemu se lovi sistemom “Ulovi i pusti”.

Naime, šesti virovitički ribnjak jedan je od četiri takva ribnjaka u VPŽ na kojemu se održavaju ribolovna natjecanja po tom sistemu, a i jedan je od omiljenih ribnjaka gdje se ljubitelji šaranskog ribolova mogu okušati u lovu velikih primjeraka šarana i amura. Osim tih vrsta, u ribnjaku ima i podosta babuške, smuđa, štuke, soma, ali i drugih vrsta riba bijele ribe.

S obzirom da je ribnjak prilično velik te da se na mjesto ribolova može ići isključivo pješice, članovi kluba došli su na ideju kako da pomognu ribolovcima, posebice onima starije dobi, na način da im osiguraju direktan dolazak na šesti ribnjak. U tu svrhu iskrčili su raslinje između ceste i kanala koji ide paralelno sa šestim ribnjakom i preko kojega će u dogledno vrijeme biti izgrađen i odgovarajući most.

Osim toga na toj površini biti će izgrađeno i namjensko odmaralište za ribiče na kojemu će se moći održavati druženja, te zaštiti od vremenskih nepogoda.

-Radovi na ovom projektu provode se svakog vikenda na dragovoljnim radnim akcijama članova ŠRK Tvin – rekao nam je predsjednik ovog vrijednog društva Zoran Šimić.

-Sve poslove obavljaju isključivo članovi i bez ikakve naknade, a sva materijalna sredstva osigurava ŠRK Tvin iz svojih članarina. Napomenuo bih da su osim vrijednih ruku, za ove poslove potrebni i razni strojevi i alati, ali vjerujemo da ćemo u konačnici svi biti zadovoljni, jer imat ćemo lijepi prostor za ribiče neovisno radi li se o rekreativnom pecanju ili sportskim natjecanjima s kojima ćemo uskoro početi. Poznato je da od prije imamo izgrađeni most i odmaralište uz sedmi ribnjak, koje naši članovi koriste za razna druženja, održavanje sastanaka, ali i za sklonište od vremenskih nepogoda ili jakog sunca. Držimo da je to prijeko potrebno svim našim članovima, ali i ostalim ribičima i izletnicima koji imaju namjeru provesti vrijeme u lijepoj prirodi uz ribnjake – rekao je Zoran Šimić koji se zahvalio svim svojim članovima, kao i svima drugima koji pomažu da Tvinovi ribnjaci postanu jedno od najljepših ribolovnih destinacija u VPŽ.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content