TZ Donji Miholjac nagrađena MUP-ovim priznanjem: Preventivni projekti u cikloturizmu i sigurnost na većim manifestacijama

Prilikom potpisivanja sporazuma o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnog projekta “Zajedno više možemo”, PU osječko-baranjska uručila je direktorici Turističke zajednice Donjeg Miholjca priznanje za izvrsnu suradnju na preventivnim projektima vezanima uz cikloturizam i sigurnost na većim manifestacijama.

Premda su zbog pandemije koronavirusom morali neke turističke aktivnosti u gradu i okolici usporiti, u Turističkoj zajednici kažu kako su zadovoljni, a ovogodišnju sezonu očekuju s velikim optimizmom.

– Imamo manifestacije koje su od posebnog značaja kao što su Miholjačko sijelo, smotra folklora, kao što su aktivnosti i događanja u okviru obilježavanja dana grada, Advent na kraju godine. Ali naravno tu su i ostali projekti koje smo predvidjeli planom i programom rada, a još uvijek očekujemo neke natječaje koje ćemo prijaviti – rekla je za STV direktorica TZ grada Donjeg Miholjca, Melia Vidaković.

Dodala je i kako će se uz organiziranje događanja, te tradicionalnih kulturnih i sportskih manifestacija, nastaviti s promocijom i ulaganjem u razvoj prirodnih atrakcija i kulturne baštine.

– Grad ima spremnu dokumentaciju revitalizacije i prenamjene ovog prostora i kulturne baštine dvoraca Prandau i Mailath.Očekuje se neka omotnica i neki period, ali glavno da je dokumentacija spremna. Naravno da se dalje financira i cikloturizam, radi se na projektima riječnog turizma i osmišljavamo i dalje neke nove turističke proizvode – iznijela je neke od planova djelovanja Vidaković.

Obnova dvoraca Mailath i Prandau kapitalni je projekt vrijedan između 170 i 180 milijuna kuna, a radi se o projektu koji je uvršten i u strateške ciljeve OBŽ. Rekonstrukcija bi mogla trajati od tri do pet godina.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content