U Glazbenoj školi “Jan Vlašimsky” Virovitica održava se Ciklus seminara za harmoniku hrvatskih predavača

Danas i sutra (petak i subota) u Glazbenoj školi “Jan Vlašimsky” Virovitica održava se Ciklus seminara za harmoniku hrvatskih predavača u organizaciji Udruge harmonikaški centar i Glazbene škole. Ciklus seminara sveukupno pohađa 62 pasivnih i aktivnih polaznika.

– Ove smo godine nastavili provoditi ovaj seminar jer je naišao na dobre reakcije kolega. Svidjela im se ideja te  što će iza seminara ostati arhiv materijala. I ove, kao i prošle godine, seminar je organiziran uživo i virtualno uz prijenos preko live streama – kaže podpredsjednica Udruge i profesorica harmonike Anamarija Nerad iz Zagreba.

– Svi pasivni polaznici koji su se prijavili dobivaju link putem kojeg mogu direktno pratiti prijenos. Polaznici su iz svih dijelova Hrvatske, ali više je orijentirano na središnju i istočnu Hrvatsku – dodaje.

Ovogodišnji predavači na seminaru su Dalibor Boljun iz Makarske i Maja Talajić iz Zagreba. Svrha samog seminara je svakako da se znanja i vještine prenose na učenike iz različitih glazbenih škola. Sveukupno će polaznici pohađati 23 sata harmonike, odnosno praktičnog rada, a nakon završetka seminara svatko od sudionika dobit će potvrdu o stručnom usavršavanju, note i snimku seminara

Zadovoljan seminarom je i sam ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević, koji ističe kako će ga nastaviti provoditi i dalje.

– Ovim seminarom želimo i popularizirati harmoniku za buduće upise. Cilj je harmoniku predstaviti kao instrument na kojemu se mogu svirati različiti stilovi glazbe – rekao je ravnatelj Mihaljević

(www.icv.hr, ib, Foto: M. Bašić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content