U OBŽ lagani pad novozaraženih, ali visoka smrtnost: 299 pozitivnih, preminulo sedam osoba u dobi od 47 do 85 godina

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 469 uzoraka od kojih je 229 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova: Osijek (102), Đakovo (43), Našice (21), Valpovo (11), Beli Manastir i Belišće (po 9) te Donji Miholjac (2), te općina: Čepin (7), Darda, Magadenovac i Vuka (po 3), Bizovac, Đurđenovac, Erdut i Koška (po 2), Bilje, Drenje, Feričanci, Petrijevci, Vladislavci i Viškovci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 106 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 77 smješteno u osječkom Kliničkom bolničkom centru dok je 29 osoba s istim oboljenjem hospitalizirano u Općoj županijskoj bolnici Našice.  Respiracijskom centru nalazi se 6 pacijenata.

Na žalost, preminulo je sedam osoba, po dvije iz Osijeka, Đakova, Belog Manastira, jedna iz Dalja, u dobi od 47 do 85 godina, izvijestio je na konferenciji za medije načelnik Mato Lukić, nakon današnje sjednice Stožera CZ OBŽ.

– Unazad mjesec i pol dana su bile velike gužve, odnosno velike liste čekanja za testiranje, gdje smo bili svjedoci da se čekalo i po 7 dana da bi se došlo na testiranje. U ovom trenutku, kako opada i broj zaraženih, opada i broj potrebe za testiranjem, liste čekanja nema i na lokaciji KBC-a Osijek i NZJZ-a može se na red doći isti dan ili slijedeći- rekao je Lukić.

Podatke vezane uz osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove iznijela je pročelnica Upravnog odjela za mlade i obrazovanje OBŽ Miranda Glavaš Kul rekavši kako je pozitivnih učenika 511, učenika u izolaciji 535, nastavnog i nenastavnog osoblja je 86 pozitivnih, a 49 u izolaciji.

-U ponedjeljak smo podijeli prvi kontigent testova za samotestiranje učenika  od gotovo 60 tisuća podijeljenih, za dva testiranja, nije testirano 6,84 posto učenika, odnosno  2090 učenika od ukupno 30.074 – rekla je Glavaš Kul. 

Od 09. do 15. veljače policijski službenici proveli su 170 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja te mjere (oba u Osijeku). Obavili su i 645 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Prema Nacionalnom izvješću o cijepljenju, na području Osječko-baranjske županije s danom 14. veljače 2022. godine cijepljeno je 59,6 % ukupnog broja stanovnika, odnosno 66,2 % odraslog stanovništva.

 U tjednu od 07. do 13. veljače 2022. godine na području Osječko-baranjske županije na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika ukupno je cijepljeno 1.635 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 155, drugom dozom 259 i dodatnom (docjepnom ili trećom dozom za imunokompromitirane osobe) 1.221 osoba.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content