U Virovitici održan edukativno-sportski event ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet”

Ovogodišnje plazma sportske igre mladih počinju edukativno-sportskim eventom “Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet”. Ovom kampanjom Coca-Cola, jedan od sponzora plazma sportskih igara mladih, želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom “Svijet bez otpada”.

U Virovitičko–podravskoj županiji “Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” održan je danas (petak) u sportskoj dvorani osnovne škole Ivane Brlić–Mažuranić u Virovitici.

IMG 0456

Na početku je, u nazočnosti glavne tajnice Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dore Međimorec, glavnog tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, ravnatelja škole domaćina Ivice Tomljanovića i županijskog koordinatora Plazma sportskih igara mladih Tomislava Filipovića, sve pozdravio zamjenik Virovitičko–podravskog župana Marijo Klement.

– Nadam se da će te ovom prilikom steći navike pravilnog odvajanja i odlaganja otpada- između ostalog naglasio je Klement.

Voditelj natjecanja Plazma sportskih igara mladih Tomislav Gudić ravnatelju Tomljanoviću uručio je priznanje za organizaciju eventa “Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet”.

U prvom dijelu eventa učenici su odgovarali na pitanja vezana uz zaštitu okoliša i ekološkim temama. Svi sudionici za svoje odgovore bili nagrađeni prigodnim majicama.

IMG 0530

Na kraju je slijedilo sportsko – ekološko – edukativno natjecanje na Zero waste SIM poligonu. U štafetnom natjecanju četveročlanih ekipa natjecatelji su uz vođenje nogometne lopte oko čunjeva trebali iz kante s miješanim otpadom prenijeti otpad u kante za razvrstavanje otpada za metal, papri ili plastiku.

U konkurenciji sedam ekipa u finale su se plasirali ekipe Brzići i Vitamin D. Brzići su ipak za pola koraka bili brži od Vitamnina D i osvojili su prvo mjesto.

Pobjedničku ekipu su činili učenici 6E razreda. Svi četvero članovi pobjedničke ekipe su aktivni sportaši Tea je nogometašica, Igor atletičar, Jerko tenisač, a Katja je gimnastičarka.

– Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su nas bodrili tijekom natjecanja te su nam bili velika podrška- na kraju su rekli svi članovi pobjedničke ekipe.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content