U Virovitici održana sjednica Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja: Glavna tema sastanka novi Zakon o odgoju i obrazovanju

U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (petak) održana je sjednica Predsjedništva Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. U ime virovitičko-podravskog župana Igora Androvića na početku sjednice sve prisutne pozdravili su zamjenik župana Marijo Klement i pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić, koja je ujedno i održala uvodnu prezentaciju kojom ih je upoznala sa školstvom na području županije. 

Na sjednici se raspravljalo o aktualnostima u školstvu.

– Prvenstveno smo razgovarali o donošenju novoga Zakona o odgoju i obrazovanju i što mi kao ravnatelji smatramo da se treba promijeniti, odnosno unijeti u novi Zakon. Posebno se to odnosi na područje upravljanja i rukovođenja, izbor i reizbor ravnatelja, ovlasti, izbor i sastav školskog odbora. Također smo dogovorili zajedničku konferenciju s Hrvatskom udrugom ravnatelja osnovnih škola koja će se održati u svibnju u Malom Lošinju, gdje ćemo razmatrati upravo ova pitanja rukovođenja i vođenja škole – rekla je predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.

Prema riječima ravnateljice Strukovne škole Virovitica Pavice Biondić Ivanković, članice Predsjedništva, ovakvi sastanci ravnateljima pomažu u radu.

– Drago mi je da smo dobili priliku kao županija i kao škola organizirati sjednicu Predsjedništva Udruge ravnatelja srednjih škola upravo u Virovitici. Današnja rasprava je bila vrlo važna jer je bilo riječi o izmjenama Zakona, između ostalog i vezano za upise i druge aktualnosti koje su trenutno važne za sve nas ravnatelje. Tako da nam ovakva razmjena iskustava jako dobro dođe, a redoviti sastanci pomažu radu – istaknula je Pavica Biondić Ivanković.

(www.icv.hr, mp; foto: M. Paradinović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content