U virovitičkom COOR-u otvorena izložba fotografija pod nazivom “Maske”

Suradnja učenika srednjoškolaca Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Gradskog društva Crvenog križa Virovitica se nastavlja.

Tijekom prve uspješne suradnje učenici srednje škole, smjer pomoćni krojač i njihova nastavnica Natalija Vidak uz svoje redovne aktivnosti izrađivali su zaštitne maske s raznim motivima, a sve otkako je započela pandemija koronavirusa. Tako se rodila ideja za suradnjom s Dnevnim boravkom Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

Suradnja se ostvarila povodom mjeseca fašnika, 26. veljače prošle godine, u vidu izložbe fotografija pod nazivom “Maske”, a u okviru koje su bile izložene i izrađene maske. Izložbu su pripremili Dražen Bunjevac i Natalija Vidak, a otvorila ju je Marija Hodak, dugogodišnja predavačica krojačke grupe predmeta, koja je sada u mirovini. Svi nazočni su na kraju predstavljanja izložbe dobili na poklon maske.

Foto 1

Ovog puta, 16. veljače, u prostoru Centra izložbu “Maske” otvorila je ravnateljica Stanislava Đurčević. Dražen Bunjevac tom je prigodom objasnio kako je započeo s idejom fotografiranja maski te izrazio zadovoljstvo s dosadašnjim uspješnim suradnjama s učenicima Centra jer se time pokazuje briga o najosjetljivijim skupinama društva, a to su upravo učenici i starije osobe kojima su izrađene maske i podijeljene, odnosno darovane.

Učenici 1., 2. i 3. razreda, smjer pomoćni krojač/ica s nastavnicama Mirelom Huzjak i Natalijom Vidak ukupno su izradili više od 300 maski.

Tako se, u skladu epidemioloških uputa, uz pomoć maski ne želi odustati od obilježavanja “Mikeškog fašanjka”, makar to bilo samo na fotografijama i u pjesmama, kako kaže Bunjevac.

Foto 2

Učenice Patricija, Jelena i Božica nazočnim su učenicima i učiteljima objasnile postupak izrade maske (krojenje, šivanje, glačanje gume). Učenici i njihovi učitelji u grupama su razgledali ovu zanimljivu izložbu. Pomoć i podršku pri postavljanju izložbe dala je učiteljica Lucija Gazić.

(COOR Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content