Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa održala godišnju skupštinu

U svom domu u Dugoj Međi Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata održala je svoj redovnu godišnju i izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednica Udruge Rukotvorine Marija Rončević te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa šireg orahovačkog područja. Branitelji iz Duge Međe i u proteklom su razdoblju bili prepoznatljivo aktivni i vrijedni što je bilo vidljivo u izvješću o radu koje je podnio predsjednik Mirko Bušljeta.

-Kako svima tako i je nama na rad utjecala situacija s pandemijom koronvirusa, ali smo u rujnu prošle godine ipak uspjeli održati našu prepoznatljivu manifestaciju Pekmezeijada dok smo ove godine Kobasijadu ipak morali odgoditi. Najvažnije je da smo radili ono zbog čega prije svega postojimo, a to je čuvanje istine i uspomene na Domovinski rat i održavanje te sudjelovanje na njegovim obljetnicama. Isto tako pomagali smo našim bolesnim članovima te našim članovima u ostvarivanju braniteljskih prava. Ostvarili smo odlične suradnje s brojnim udrugama kako braniteljskim tako i ostalim s područja naše općine, ali i šire na što smo posebno ponosni – rekao je između ostalog Bušljeta.

Nakon što su podnesena i ostala nužna izvješća, sva su u paketu jednoglasno i usvojena. U planu rada predsjednik Bušljeta je naglasio kako će i udruga i dalje ustrajati na svojm temeljnim zadaćama te nastaviti s organizacijom manifestacija koje okupljaju mještane Duge Međe i šire okolice.

-Sve nas je manje, braniteljske populacije općenito i zato ne smijemo odustati nego naprotiv biti još jači i aktivniji. Mi ćemo nastaviti s obilježavanjem obljetnica iz Domovinskog rata, sudjelovati na svim ostalima koje organiziraju naše udruge prijatelji, a naravno i u ovoj godini imamo plan prirediti našu Pekmezijadu i sportske igre branitelja. Pozivam sve naše članove da budu još aktivniji, a isto tako i sve druge branitelje ovoga područja da nam se pridruže kako bi zajedno činili puno više za braniteljsku populaciju, ali i mještane ove naše okoline – rekao je Bušljeta. Nazočne su na kraju skupštine pozdravili predsjednica Udruge Rukotvorine Marija Rončević, predstavnici braniteljskih udruga te načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

-Udruga branitelja iz Duge Međe jedna je od najaktivnijih udruga na području općine i ja im i ovim putem zahvaljujem na vrijednosti i čestitam na svim uspjesima, koje u proteklom razdoblju doista nije bilo lako postići. Općina je uvijek partner svim udrugama posebno braniteljskim pa smo tako bili do sada i bit ćemo i na dalje. Domovinski rat i sva imena poginulih hrvatskih branitelja nikada se ne smiju zaboraviti i tato ovakvim udrugama koje srcem čuvaju tu istinu u uspomenu treba odati posebno priznanje i pomoći im kolik ose god može – zaključio je Durmić.

 (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content