VIROVITIČKE KOŠARKAŠICE Z-13 ZA POVIJEST Osvojile Regiju Sjever s 14 pobjeda u 14 nastupa: U prosjeku su pobjeđivale s više od 65 koševa razlike

Virovitičke košarkašice pobjedom nad Mladosti iz Ivanovca postigle su rezultat koji će malo koja košarkaška ekipa uspjeti nadmašiti. Osvajačice Prvenstva Regije Sjever, koja okuplja košarkaške klubove iz pet županija sjeverozapadne Hrvatske, sezonu su završile s 14 pobjeda u isto toliko utakmica. O samoj dominaciji govori i koš razlika od +917, odnosno u prosjeku s više od 65 koševa razlike po utakmici. Na ovaj način ujedno su se plasirale među osam najboljih klubova u Hrvatskoj i nastavile pomalo nevjerojatan niz.

Naime, Ženski košarkaški klub Virovitica se u posljednjih pet sezona zaredom, kada je održavana završnica (zbog COVIDA 2020. nije igrano), u najmlađim kategorijma (Z-11 ili Z-13) plasirao među osam klubova u Hrvatskoj, što nije pošlo za rukom niti jednom ženskom košarkaškom klubu u Hrvatskoj.

Posljednju utakmicu djevojke trenera Roberta Fritza također su rutinirano dobile rezultatom 69:17. Nastupile su bez Eve Duršot i Maje Lene Bucifal koja je na jednom od posljednjih treninga nezgodno stala te je odlučeno da ne igra dok se potpuno ne oporavi, kako bi bila potpuno spremna za poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske.

Najefikasnija je bila Lana Bajivić s 14 postignutih koševa, 4 skoka i 3 osvojene lopte. Dvoznamenkasti broj koševa postigle su i Nika Gverić – 11 i Monika Požežanac Sabolić – 10. Nika je upisala i 4 asistencije, 2 skoka i osvojenu loptu, a Monika 3 skoka, dvije asistencije i osvojene lopte. Alisa Lovreković i Margareta Cenger postigle su po 8 koševa. Alisa je to postigla u 4 skoka, dok je Margareta dodala 5 asistencija i 5 osvojenih lopti te 3 skoka. Dorotea Blažičević postigla je 6 koševa uz čak 8 osvojenih lopti i asistenciju. Po 4 koša postigle su Tena Tolušić i Nikolina Hetzel. Tena je osvojila 7 lopti, dok je Nikolina upisala 3 skoka. U strijelce su se upisale i Lucija Petras i Lorena Kanižaj. Lucija je dodala asistenciju i osvojenu loptu, dok je Lorena upisala 3 skoka i 3 osvojene lopte. Ena Salajić je izborila 4 lopte te dodala dvije asistencije, dok je Naya Čevelak osvojila dvije lopte i jednom asistirala.

Na kraju utakmice djevojke su jedna drugoj uletjele u zagrljaj i uz slogan “Mi smo prvaci” proslavile titulu prvakinja Regije Sjever. Vidno sretan trener Robert Fritz nije skrivao emocije.

-Hvala našim malim heroinama. Mi koji smo u klubu i djeca naravno najbolje znamo koliko rada i odricanja stoji iza ovog rezultata. Zaslužile su velik pljesak za ovaj uspjeh. Hvala i roditeljima koji su im bili podrška. Kad ih čovjek vidi ovako sretne ne može, a da mu suza ne krene, no možda ni tu nije kraj. Uskoro nas očekuju utakmice poluzavršnice Prvenstva Hrvatske kada ćemo protiv podmladaka, redom prvoligaških ekipa, pokušati prirediti pokoje novo iznenađenje i nastaviti živjeti ovaj prelijep san – zaključio je Fritz.

Poluzavršnica je na rasporedu od 11. – 14. ožujka. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po četiri ekipe, a prve dvije ekipe iz svake grupe idu u polufinale.

ŽKK Mladost Ivanovec – ŽKK Virovitica 17:69

ŽKK Virovitica: Lana Bajivić 14, Alisa Lovreković 8, Margareta Cenger 8, Nika Gverić 11, Ena Salajić, Tena Tolušić 4, Dorotea Blažičević 6, Naya Čevelak, Lorena Kanižaj 2, Nikolina Hetzel 4, Monika Požežanac Sabolić 10 i Lucija Petras 2.

Konacna tablica

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content