Župan Andrović posjetio općinu Sopje: S načelnikom Androšem razgovarao o aktualnim i budućim projektima

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović održao je radni sastanak u Općini Sopje s načelnikom Berislavom Androšem i njegovim suradnicima. Načelnik Androš ga je upoznao s aktualnim i budućim projektima ove male, ali po europskim projektima vrlo agilne općinske uprave.

– Općina Sopje i ove je godine pripremila mnoštvo infrastrukturnih projekata u vrijednosti nešto većoj od 16 milijuna kuna. Oni se odnose na izgradnju nogostupa, obnovu i opremanje mjesnih domova, ulaganje u sportsku i turističku infrastrukturu. Cilj je zadovoljiti sve segmente društva, od onih najmlađih do najstarijih i potrebitih. Kao i svake godine, stavit ćemo naglasak i na naše kulturne i tradicionalne manifestacije po kojima smo poznati u cijeloj županiji, ali i šire. Imajući u vidu sve dostupne fondove i natječaje uz spremnu dokumentaciju ne sumnjamo da ćemo uspjeti ostvariti i realizirati veliku većinu izglasanog proračuna, a sve s ciljem povećanja kvalitete života za sve mještane cijele općine Sopje – naglasio je načelnik Berislav Androš.

IMG 1127
Foto: K. Toplak

Župan Andrović pohvalio je nastojanja Općine Sopje u stvaranju boljeg i kvalitetnijeg ozračja, a što se može vidjeti po brojnim projektima.

– Ovdje je izgrađen Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška, a pri kraju su i radovi na sustavu Kapinci – Vaška II. faza, koji se dijelom nalazi i na području ove općine. Izgrađen je novi dječji vrtić u kojem je 40-ero djece, asfaltiranom cestom povezani su Kapinci s Josipovom, izgrađen je novi mjesni dom u Novoj Šarovki, obnovljen Vatrogasni dom u Sopju, ulaže se u infrastrukturu, sportske, turističke i kulturne sadržaje. Niz je značajnih poljoprivrednika ili tvrtki koje se bave poljoprivredom na ovom području. Općinska uprava uz načelnika Berislava Androša sve ove godine kvalitetnim projektima stvara bolju sliku za žitelje svih naselja ove općine i to se vidi. Kao i svih ovih godina, tako ćemo i ubuduće imati kao i svaki grad i općina na području Virovitičko-podravske županije podršku i nas kao Županijske uprave i svih naših institucija – istaknuo je župan Igor Andrović prigodom posjeta Općini Sopje.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content