1. ŽNL Voćin i Mikleuš uz dosta muke do pobjeda: Sloga uvjerljiva, Čačinčani odnijeli bodove iz Crnca, a Bratstvo tricom ispratilo Slavoniju

Utakmice 16. kola 1. županijske nogometne lige donijele su niz zanimljivosti i uzbuđenja.

Drugoplasirani Voćin na svom je Livatku uz dosta muke došao do prve pobjede ovog proljeća. Gosti iz Rezovca doputovali su bez pet standardnih prvotimaca, ali su pružili čvrst otpor favoriziranom domaćinu. U nekoliko navrata ozbiljno su prijetili i domaćem vrataru.  Na kraju je presudila pogreška gostujuće obrane koju je objeručke prihvatio Ivan Čović postigavši odlučujući zgoditak u 83. minuti. Domaći strateg Ivica Ević u posljednjim trenucima susreta morao je napustiti svoju poziciju zbog drugog žutog kartona.

Voćin – Rezovac 1:0
Igrač utakmice: Ivan Čović

Trećeplasirana momčad lige, Mikleuš, u prvom dijelu nije uspjela pronaći način da dođe do mreže Mladosti iz Miljevaca. U 40. minuti gosti su ostali s deset igrača, jer je teren zbog drugog žutog kartona morao napustiti Slavko Juren. Sve je promijenio svojim ulaskom na teren Danko Šiminuć u drugom dijelu utakmice. U 53. minuti postigao je vodeći zgoditak za domaću momčad, samo tri minute kasnije gosti su poravnali pogotkom Ivana Kolembusa, a pobjedu domaćoj momčadi svojim zgodicima donose Ivan Jančić u 65. i Krešimir Crvenka u 75. minuti.

Mikleuš – Mladost Miljevci 3:1
Igrač utakmice: Danko Šiminuć

Bratstvo je na svom Školskom vrtu u Gornjem Bazju s 3:0 svladalo Slavoniju iz Sladojevaca. Prvi zgoditak postigao je Leo Hokman u 33. minuti, na 2:0 povećao je Mihael Viljevac u 53. minuti, dok je konačnih 3:0 postavio Denis Kovač u 66. minuti. Momčad Bratstva se postepeno kompletira i očekuje sve bolje igre u nastavku natjecanja. Ovog puta terenom je dominirao Filip Kukolj.

Bratstvo Gornje Bazje – Slavonija Sladojevci 3:0
Igrač utakmice: Filip Kukolj

U Crncu su se susrele dvije momčadi koje su u prvom proljetnom kolu ostale “praznih ruku”, domaći Crnac i Mladost iz Čačinaca. Domaća momčad u 33. minuti nije iskoristila kazneni udarac kojeg je obranio gostujući vratar Domagoj Žiha. Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela pogotkom Matije Ognjenovića. Nakon dvije minute igre u drugom dijelu poravnao je Ivan Jukić. Gosti igraju sve bolje, a svoju dominaciju su materijalizirali šest minuta prije kraja kada je Matija Ognjenović uspješno realizirao kazneni udarac. Tri boda su otputovala u Čačince.

Crnac – Mladost Čačinci 1:2
Igrač utakmice: Matija Ognjenović

Prošlosezonski prvaci, nogometaši Sloge iz Zdenaca, s visokih su 6:0 svladali posljednju momčad na tablici, Gradinu. U prvom dijelu strijelci su bili Marko Mataija u 10. i Milan Prlić u 24. minuti. Na 3:0 povećao je Ivan Ugarković u 55., Mario Duspara bio je precizan iz kaznenog udarca dvije minute kasnije, svojim drugim pogotkom, u 74. minuti, Ivan Ugarković povećao je na 5:0, a konačni rezultat postavio je Ivan Vuković u 76. minuti.

Sloga Zdenci – Gradina 6:0
Igrač utakmice: Milan Prlić

(www.icv.hr, mš)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content