2. HRL SJEVER Marija Roberta Magić s deset golova predvodila Pitomaču u pobjedi nad Olimpijom

Pobjedom nad osječkom Olimpijom 36:31, u 16. kolu 2. Hrvatske lige Sjever, rukometašice Pitomače ponovno su se vratile na četvrto mjesto na tablici.

Susret između Pitomače i osječke Olimpije, u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića bio je derbi za četvrto mjesto na tablici.

Na početku su povele gošće iz Osijeka, ali u petoj minuti Pitomačanke su preuzele vodstvo.
Na isteku 19. minute prednost domaće ekipe bio je pet zgoditaka (13:8). Do odlaska na odmor gošće su uspjele smanjiti zaostatak na samo dva pogotka (17:15).

Svoju dobru igru gošće su nastavile početkom drugog dijela, kada su u dva navrata imale minimalnu prednost. Rukometašice Pitomače u 35. minuti ponovno imaju minimalnu prednost, ali se gošće ne predaju i domaćem sastavu stalno „pušu za vratom“. Tek se u posljednjih desetak minuta domaće igračice odvajaju na sigurnu prednost, koja je u posljednjoj minuti bila +6 (36:30). U svom posljednjem napadu igračice Olimpije uspjele su smanjiti tu prednost na konačnih 36:31.

Najefikasnije u domaćim redovima su bile Marija Roberta Magić s 10 i Tamara Štefanec s osam zgoditaka.

Ovom pobjedom rukometašice Pitomače su „preskočile“ na tablici Olimpiju i ponovno se nalaze na četvrtom mjestu.

Pitomača: Iva Biuk, Iva Blažević, Ema Antoljak, Ana Šimić Kaša 5, Erin Pintarić, Nina Ferić 5 (1), Tamara Štefanec 8 (4), Antonela Brlas, Sofija Martinčević, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 10, Karla Paleka, Maja Biuk, Mia Zagrajski 5 i Dora Šandrovčan 3. Trenerica: Sanja Šandrovčan.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content