3. kolo Županijskog kupa: Lukač 05 i Croatia plasirali se u četvrto kolo preko prvoligaša

Već prvog dana 3. kola Županijskog nogometnog kupa dva županijska drugoligaša iz daljnjeg natjecanja eliminirala su dva županijska prvoligaša.

U Lukaču vodeća momčad 2. Županijske lige Zapad, Lukač 05, svladala je Rezovac 5:3.

Oba trenera nisu mogla računati na sve svoje igrače, ali su u domaćim redovima očito taj nedostatak lakše prebrodili. U prvom dijelu domaća momčad prepustila je terensku inicijativu gostima, koji su stvorili prvu priliku, ali je Luka Mikac lako ukrotio udarac Željka Medića u petoj minuti. Dvije minute kasnije bočni ubačaj Roberta Meseša Mateo Rajnović glavom ubacuje u gostujuću mrežu za 1:0.

U 23. minuti Mateo Nemčec ispremiješao je gostujuću obranu i pogodio za 2:0.

Četiri minute prije odlaska na odmor gostujući vratar Marko Doppler odličnom intervencijom spasio je svoju mrežu spriječivši opasnu domaću kontru. U nastavku akcije Mateo Rajnović ponovno je pucao glavom, ali je Doppler ponovno bio na mjestu.

Od početka drugog dijela počinje se igrati obostrano otvoreno. Iz jedne gužve u 49. Minuti domaći igrač Antonio Bardić nehotično je svladao svog vratara za 2:1, međutim tri minute kasnije Roberto Meseš udarcem s boka dovodio domaću momčad u prednost 3:1. Kada je Josip Šoštar u 66. minuti postigao četvrti domaći pogodak, gledatelj su bili uvjereni da je pitanje pobjednika riješeno. Međutim, s tim se nisu složili gostujući igrači koji su u samo četiri minute postigli dva zgoditka. Strijelci su bili Mateo Tomić u 74. i Dario Godeč u 77. minuti. Rezovac je bio nadomak izjednačenja. Pitanje pobjednika svojim drugim zgoditkom riješio je Mateo Nemčec osam minuta prije kraja utakmice.

Utakmica s osam pogodaka mogla je u napadačkom dijelu zadovoljiti gledatelje.

– Loš ulazak u utakmicu na kraju nas je koštao poraza. Imali smo dosta prilika, ali nam je obrana bila previše propusna. Moramo gledati naprijed, pred nama je utakmica s Gradinom i moramo se kompletirati i skupiti glave. Povratkom Topića, Klasića i Pilingera to bi sve trebalo puno bolje izgledati, ali ti izostanci ne mogu biti opravdanje za poraz- svoje viđenje utakmice iznio je trener Rezovca Ivan Ćavar.

Niti u domaćim redovima nisu bili u potpunosti zadovoljni igrom.

– Odigrali smo dobro prvi dio utakmice i dio drugog dijela. U konačnici zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom. Kod 4:1 smo malo stali. Rezovcu želim puno uspjeha u prvenstvu, a mi još imamo vremena popraviti nedostatke do početka prvenstvenog natjecanja. U idućem kolu kup natjecanja priželjkujem jednu od jačih momčadi Papuk, Viroviticu, Pitomaču ili Suhopolje- rezimirao je trener Lukača 05 Miroslav Čor.

U drugoj utakmici Croatia je u Grabrovnici svladala Bratstvo iz Gornjeg Bazja 2:1. Gosti su poveli u šestoj minuti pogotkom Lea Hokmana, a u nadoknadi prvog dijela poravnao je Mario Barčan. U 60. minuti igru je morao napustiti domaći igrač Samuel Spudić jer je zaradio dva žuta kartona. Igrač manje kao da je odgovarao domaćoj momčadi jer u 67. minuti Marko Slavić dovodi Croatiju u prednost 2:1. Do kraja obje momčadi su imale prilike za pogotke, ali se rezultat nije mijenjao. Marijan Holec pogodio je domaću mrežu, ali je označeno zaleđe, pa zgoditak nije priznat. Na kraju su se igrači Croatije pobjedom 2:1 plasirali u četvrto kolo Županijskog nogometnog kupa.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content