Đurđenovački umirovljenici proslavili Dan općine: Ugostili udruge iz Zdenaca i Belišća

Svoj obol proslavi Dana općine Đurđenovac i blagdana sv. Josipa dali su i umirovljenici koji su neizostavni kada se radi o bilo kakvoj proslavi koja se održava u tom mjestu. Tim povodom organizirali su tradicionalno druženje u povodu Josipova na koje svaki put zovu i svoje prijateljske udruge, Maticu umirovljenika grada Belišća u Osječko-baranjskoj županiji te Udrugu umirovljenika iz Zdenaca u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Za vrijeme korone nismo mogli održavati ovu tradiciju, ali nadam se da će ovo biti početak boljeg vremena – rekla nam je predsjednica Udruge umirovljenika Đurđenovca Anica Ptiček, koja je dirigentsku palicu vođenja ove udruge koja ima oko 380 članova preuzela na izbornoj skupštini koja je održana u veljači ove godine.

– Imamo odličnu suradnju s drugim udrugama, a posebno s našim prijateljima iz Belišća i Zdenaca. Sretni smo što smo ponovno zajedno i veselimo se idućem druženju koje će se u svibnju održati kod umirovljenika u Belišću – otkrila nam je Anica Ptiček.

IMG_20220316_115954

Matica umirovljenika iz Belišća sa svojih 390 članova također spada u red većih umirovljeničkih družina, a predsjednica Marija Ilić zajedno s ostalim rukovodstvom trudi se da svi budu sretni i zadovoljni.

– Umirovljenici vole druženja, a mi ih također redovno organiziramo. Veselimo se svibnju kada ćemo nakon Praznika rada organizirati i naše druženje, naravno s prijateljskim udrugama iz Đurđenovca i Zdenaca. To je naša tradicija i nema razloga prekidati je – rekla nam je predsjednica Marija.

Udruga umirovljenika iz Zdenaca na čelu s predsjednicom Vidicom Kovačević ima oko 250 članova, a s Udrugom umirovljenika iz Đurđenovca surađuju oko četiri godine.

– Dobro se slažemo s Đurđenovčanima, a nismo ni kilometarski daleko jedni od drugih. Vežu nas iste pjesme, običaji i navike. Zajedno se izjadamo jedni drugima, a poslije se lijepo proveselimo. Uzvratni susret je u rujnu kada općina Zdenci slavi svoj blagdan – rekla nam je Vidica Kovačević.

IMG_20220316_132407

Tom prigodom održano je natjecanje u belotu i pikadu, a ukupni pobjednik u susretima bila je Udruga umirovljenika Đurđenovac. Pehare najuspješnijima uručio je načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović, koji im je uz pozdrave dobrodošlice obećao i daljnju pomoć na održavanju ovakvih i sličnih priredbi, a đurđenovačkim penzićima i daljnju dobru suradnji u ostvarivanju zajedničkih ciljeva te svakoj drugoj vrsti pomoći starijoj populaciji. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content