Igre “Zero Waste” stigle i u Osijek: Edukativno-sportska kampanja održivog gospodarenja otpadom

Osnovna škola Mladost bila je domaćin za Osječko-baranjsku županiju velikog sportsko-edukativnog eventa Plazma Sportskih igara mladih, najveće sportske manifestacije takve vrste u Europi.

Igre se održavaju po svim županijama, a danas su stigle u Osijek.

Cilj igara je uključivanje što većeg broja mladih sudjelovanjem u velikoj edukativnoj kampanji održivog gospodarenja otpadom.

Uz domaćina, ravnatelja OŠ Mladost Josipa Jukića, svoje mlade sugrađane bodrio je i Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

F2 2
Foto: Grad Osijek

– Uz igru i zabavu djeca najbolje uče, a ono što nam je važno da buduće generacije od malih nogu uče što je to zaštita okoliša, o razvrstavanju otpada i svemu onom što je važno za očuvanje našeg okoliša. I na ovom primjeru se vidi da smo mi ekološki Grad jer u prošloj godini Osijek je dobio nagradu za najbolji Eko-city grad u Hrvatskoj, a u ovoj godini mislim da ćemo prijeći onu čarobnu granicu od 50 posto odvojenog prikupljenog otpada, a po tome smo najbolji u Hrvatskoj zbog čega nismo nikada plaćali nikakve penale zbog nedovoljnog razvrstavanja otpada. Ova današnja manifestacija zalog je za budućnost, nove generacije učiniti će naš Grad još zeleniji, čišći i uredniji – rekao je Vulin.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content