IOŠ Slatina bila je domaćin Međužupanijskog izlučnog natjecanja u natjecateljskoj disciplini ”Kućne instalacije”

U Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina jučer (petak) je održano Međužupanijsko izlučno natjecanje u natjecateljskoj disciplini ”Kućne instalacije –Worldskills Croatia 2022.” u okviru ESF-ova projekta ”Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre”.

Nakon okupljanja natjecatelja i njihovih mentora iz sedam obrtničkih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, te gostiju sve ih je pozdravio ravnatelj IOŠ Slatina Mladen Graovac.

– Ovo je jedno od izlučnih natjecanja za državno Worldskills Croatia 2022. natjecanje u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje, a cilj samog natjecanja je da učenici osim druženja i međusobne komunikacije, razviju i radne vještine koje su im od presudne važnosti kao budućim majstorima. Upravo ovakvim natjecanjima želi se učenike koji se upisuju u obrtnička zanimanja na neki način privući i pokazati im da su to zanimanja budućnosti – rekao je ravnatelj Graovac, te dodao kako je tome i sam pokazatelj što je na Zavodu za zapošljavanje majstorskih zanimanja najmanje, osobito vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije koji su kroz disciplinu kućnih instalacija i zastupljeni na ovom natjecanju.

Dobrodošlicu je s nekoliko pozdravnih riječi učenicima i njihovim mentorima zaželio i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, a natjecanje je otvorio dožupan Virovitičko-podravske županije Marijo Klement u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martine Bunić i više stručne suradnice za obrazovanje Dragice Moslavac.

– Velika nam je čast što vas možemo ugostiti ovdje u Slatini, u Virovitičko-podravskoj županiji na ovom natjecanju. Odabrali ste dobro zanimanje, jer bez majstora nema budućnosti, nema napretka, nema razvoja. Danas je vaše zanimanje jedno od najcjenjenijih i ja vam želim puno sreće i neka najbolji pobjedi i proglašavam natjecanje otvorenim – rekao je Klement.

Nazočne s propozicijama natjecanja upoznao predsjednik povjerenstva Ranko Čučković te su izvučeni brojevi radnih jedinica nakon čega su učenici pristupili natjecanju.

Na natjecanju u Slatini svoje su znanje i umijeće u izradi kućnih instalacija pokazali pokazali učenici iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje, Tehničke škole Daruvar, Strojarske tehničke škole Osijek i Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Pobjedu su odnijeli učenici 3. razreda Tehničke škole Daruvar Ivan Komljenović i Kristijan Tunić pod mentorstvom prof. Marija Havraneka.

Pohvalnice, zahvalnice i nagrade učenicima i mentorima uručili su domaćini, ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac i predsjednik povjerenstva Ranko Čučković, uputivši čestitke najboljima, ali i svim ostalim ekipama na sudjelovanju, trudu i pokazanom znanju i vještinama.

REZULTATI

1. mjesto Tehnička škola Daruvar; Ivan Komljenović (3.s r.), Kristijan Tunić (3.s r.), mentor Mario Havranek

2. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod; Andrej Jelkić (2.g r.), Mile Nikolić (2.g r.), mentor Antun Đurić

3. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška;  Andrej Muić (2.A r.), Marko Mišić (2.A r.), mentor Damir Kudra

4. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Slatina; Anđelko Džavić (2.A r.), Vedran Jozić (2.A r.), mentor Vedran Runje

5. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Virovitica; Patrik Kozić (2. SB/IGK/ST r.), Matej Farkaš (2. SB/IGK/ST r.), mentor Ivan Mađerčić

6. mjesto Strojarska tehnička škola Osijek; Matej Musić (3.s4 r.), David Klasić (3.s4 r.), mentor Marin Bilić

7. mjesto Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje; Luka Mihalina (1.B r.), Mateo Tomašek (1.B r.), mentor Krunoslav Pustajić

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content