Korona u OBŽ: Od 229 testiranih 50 pozitivno, preminule tri osobe

Za područje Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obrađeno je 229 uzoraka od kojih je 50 bilo pozitivno na koronavirus.

S područja grada Osijeka 15 je novopozitivnih osoba, dok je u Đakovu 10, Našicama tri, Donjem Miholjcu dvije, a u Belom Manastiru, Belišću i Valpovu po jedna novopozitivna osoba.

U općini Čepin zabilježeno je 5 novih slučajeva zaraze, dok Ernestinovo, Petlovac i Petrijevci imaju po dva, a Antunovac, Bizovac, Darda, Erdut, Podravska Moslavina i Viljevo po jedan novi slučaj.

Na bolničkom liječenju nalazi se 49 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 32 smješteno u osječkom Kliničkom bolničkom centru, 17 osoba s istim oboljenjem hospitalizirano u Općoj županijskoj bolnici Našice.

U Respiracijskom centru nalaze se šest covid pacijenta.

Preminule su tri osobe, iz Čepina, Petrijevaca i Viljeva, u dobi od 54, 73 i 86 godina.

Na području Osječko-baranjske županije, pod mjerama samoizolacije, trenutačno su 424 osobe.

Od 23. veljače do 01. ožujka policijski službenici proveli su 82 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere (u Beketincima). Obavili su i 665 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Prema Nacionalnom izvješću o cijepljenju, na području Osječko-baranjske županije do sada je cijepljeno 59,7 posto ukupnog broja stanovnika, odnosno 66,5 posto odraslog stanovništva.

Prošlog tjedna (od 21. do 27. veljače 2022. godine) na području Osječko-baranjske županije na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika ukupno je cijepljeno 888 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 88 drugom dozom 212 i dodatnom (docjepnom ili trećom dozom za imunokompromitirane osobe) 588 osoba.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content