Krunoslav Siroglavić iz Požege predvodio središnje euharistijsko slavlje na blagdan sv. Josipa, zaštitnika grada Slatine i Župe sv. Josipa

Na svetkovinu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, danas (subota) je Krunoslav Siroglavić, odgojitelj u Kolegiju Požeške biskupije u Požegi, pohodio Župu sv. Josipa u Slatini gdje je u zajedništvu sa svećenicima Slatinskog dekanata predvođenim župnikom Župe bl. Ivana Merza Slatina preč. Nikolom Jušićem i arhiđakonom msgr. Vladimirom Škrinjarićem, predvodio središnje euharistijsko slavlje u prigodi proslave zaštitnika Župe i grada Slatine.

Središnjem euharistijskom slavlju prethodila je tradicionalna pobožnost posvećena zaštitniku grada, velika devetnica pod nazivom ”Devet srijeda sv. Josipu”, kao i trodnevnica, kojima su se vjernici mogli duhovno pripraviti za ovaj veliki blagdan. U sklopu crkvenih svečanosti na sam blagdan sv. Josipa organizirane su četiri svete mise.

Na kraju ovog svetog i svečanog slavlja župnik slatinske Župe sv. Josipa i dekan Slatinskog dekanata preč. Dragan Hrgić zahvalio se svim svećenicima koji su sudjelovali u današnjem euharistijskom slavlju, ali i tijekom priprave za ovaj veliki blagdan, zatim časnim sestrama Družbe Presvetog Srca Isusova iz Slatine i Zagreba, te časnim sestrama Družbe sestara Služavki Maloga Isusa iz Voćina, svim vjernicima i brojnim hodočasnicima, te predstavnicima javnog života, među kojima su se našli zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, predstavnici slatinskih vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepanom Venusom i predsjednikom Vatrogasne zajednice grada Slatine Brankom Beloševićem, te predstavnici Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Dika Slatina koji su predvođeni predsjednicom Anđelom Božičković svojom pojavom u narodnim nošnjama Posavine te sopjanskog i slatinskog kraja, također uveličali svečano misno slavlje u prigodi blagdana sv. Josipa. Župnik Hrgić, uz čestitku u prigodi blagdana sv. Josipa koju je uputio svojim župljanima, vjernicima, hodočasnicima i građanima Slatine, uputio je i čestitku svim očevima čestitavši im njihov dan.

(www.icv.hr, adf, mf; foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content