Kvalifikacije za Euro 2022: Hrvatske rukometašice ugošćuju Francusku

Nakon početnog domaćeg poraza U Rijeci od Ukrajine i gostujuće pobjede nad Češkom u Zlinu, pred hrvatskim rukometašicama dva su ogleda s nominalno najjačom ekipom u četvrtoj kvalifikacijskoj skupini za odlazaka na Europsko prvenstvo.

Danas (četvrtak) u Koprivnici, te u nedjelju 6. ožujka u Toulseu, Hrvatice igraju s Francuskom.

Prvi susret igra se u sportskoj dvorani Josip Samaražija-Bepo u Koprivnici u 18 sati. Hrvatski izbornik Nenad Šoštarić imao je niz problema prilikom slaganja reprezentativnog poziva, jer je niz igračica ozlijeđen. Ne može računati na Ćamilu Mičijević, Stelu Posavec, Larissu Kalaus, Tenu Petiku, Korinu Karlovčan, Ivanu Dežić

– Imali smo svega pet treninga, tako da nismo imali puno vremena za pripreme. Nažalost, opet su nam se ozlijedili pretežno vanjske igračice. Ali onaj koga nema, bez njega se mora- kratko je prilike u reprezentativnom taboru rezimirao izbornik Nenad Šoštarić.

Francusku reprezentaciju dobro poznaje hrvatska vratarka Ivana Kapitnaović, koje brani za francusku ekipu Metz.

– Nema što francuske rukometašice nisu osvojile. U posljednjih godinu dana osvojile su tri medalje na tri različita natjecanja. Imaju jaku obranu iz koje razvijaju polukontru, a ako im to spriječimo možemo im parirati- naše protivnice analizirala je Ivana Kapitnović.

S druge strane biti će svjetske doprvakinje i olimpijske  pobjednice rukometašice Francuske, koje već niz godina vodi Olivier Krumbholz.

Prijenos utakmice biti će na kanalu HRT 2.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content