Linija Osijek – Munchen postaje cjelogodišnja: Od svibnja letovi svakog ponedjeljka i petka, povratne karte od 129 eura već u prodaji

Croatia Airlines i Zračna luka Osijek nastavljaju suradnju na razvoju međunarodne linije Osijek – München te je dogovoreno da ova linija postane cjelogodišnja, čime će se putnicima iz Osječko-baranjske županije osigurati izravna povezanost s Europom tijekom cijele godine, piše Croatian Aviation.

Podsjećaju kako su izravni letovi Osijek – München uvedeni na inicijativu Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko – baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračne luke Osijek, nakon čega su Croatia Airlines i Zračna luka Osijek potpisali sporazum o poslovnoj suradnji na temelju kojeg je nacionalni prijevoznik u zimskom razdoblju (od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022. godine), prvi put u povijesti tvrtke, uveo izravne međunarodne letove Osijek – München, te tako omogućio povezivanje istoka Hrvatske s Europom i zračnom linijom.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji, te kvalitetnoj tržišnoj potražnji za letovima, uvodi se rdovna cjelogodišnja linija od 2. svibnja ove godine, koja će putnicima i nadalje biti na raspolaganju svakog ponedjeljka i petka.

– Od izuzetne suradnje u zimskom razdoblju s našim partnerima Osječko – baranjskom županijom, Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, TZ grada Osijeka i Zračnom lukom Osijek došli smo do nove i izuzetno kvalitetne cjelogodišnje linije kojom ćemo, korištenjem sinergijskih efekata, osigurati izravnu zračnu vezu s njemačkim tržištem tijekom cijele godine, odnosno letove u važno europsko prometno čvorište preko kojeg putnici mogu putovati diljem svijeta. Raduje me što ćemo i na istoku Lijepe naše pridonositi razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom, u svakom trenutku svjesni važnosti naše uloge nacionalnog avioprijevoznika u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske – istaknuo je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

-Nastavak suradnje s Croatia Airlinesom i uspostavljanje cjelogodišnje avionske linije iz Osijeka jedan je od prvih koraka prema revitalizaciji naše zračne luke i osnaživanju njenih kapaciteta. U suradnji s resornim ministarstvom u pripremi je projekt koji uključuje proširenje i modernizaciju infrastrukture i svih pratećih sadržaja zgrade putničkog terminala, a u pripremi je i projektna dokumentacija za proširenje Zračne luke Osijek kako bi u budućnosti bila spremna za prihvat zrakoplova veće kategorije. Osječko-baranjska županija posljednjih godina bilježi pozitivne gospodarske pokazatelje kao i razvoj kontinentalnog turizma te će nam ova cjelogodišnja, ali i nove linije koje su u planu zasigurno doprinijeti još snažnijem gospodarskom razvoju – istaknuo je Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije.

– Ova je linija povezala Osijek s važnim europskim prometnim čvorištem, a time i s cijelim svijetom i velika je stvar što linija postaje cjelogodišnja. Taj kontinuitet zasigurno će pridonijeti razvoju gospodarstva, osobito u osječkoj Industrijskoj zoni Nemetin. Upravo blizina Zračne luke jedan je od razloga zbog kojega je investitorima Osijek privlačan grad. Osijek nije sezonski grad, Osijek živi cijelu godinu, i ova linija to i potvrđuje i osnažuje – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U povodu uspostavljanja cjelogodišnje linije između Osijeka i bavarske prijestolnice putnicima su već dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. Cijena se odnosi na kupnju karata preko web stranice www.croatiaairlines.com, a za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke dodatno se naplaćuje naknada za izdavanje karte (TSC).

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content