Minute za tebe: Gospodin podupire sve koji posrću i pognute on uspravlja

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.
Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

U hodu prema kraju korizme vidljivo je iz evanđelja da Isus sve više smeta farizejima i pismoznancima i to ne samo zato jer je kršio subotu nego je i Boga nazvao svojim Ocem izjednačujući se s njime.

Zato u današnjem evanđelju imamo Isusov govor u kojem on jednostavno i lijepo razjašnjava svoje poslanje, jer Isus sam od sebe ne može učiniti ništa jer ne traži svoju volju nego volju onoga koji ga šalje. Poslan je dakle od Oca a između Oca i Krista ljubav je ta koja ih povezuje i daje da Otac po Kristu i s Kristom i u Kristu spašava.

Ono na čemu je danas naglasak jest poslušnost Kristovoj riječi i povjerenju u nebeskog Oca koji šalje Sina. Čineći tako Isus obećaje slušatelju život vječni i prelazak iz smrti u život.
Oni koji će slušati i činiti dobro izići će na uskrsnuće dobra, a koji su radili zlo na uskrsnuće osude.

Zato se sjeti što je Isus rekao – sam ne mogu učiniti ništa. Doista ako smo sami postajemo nesigurni i skloniji greškama. Zato Isusa uvijek drži uz sebe u molitvi i po sakramentima ispovijedi i euharistije. S njime ćeš lakše prepoznati ono što moliš svaki dan govoreći – budi volja tvoja.

I upamti: Vjeran je Gospodin u svim riječima svojim i svet u svim svojim djelima. Gospodin podupire sve koji posrću i pognute on uspravlja.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content