Minute za tebe: Pravednika se ne može ušutkati

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo putem našeg radijskog programa i portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.

Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Još jedna u nizu poučnih priča iz Isusovih usta. Ovaj puta riječ je o vinogradaru koji svoj vinograd daje u najam drugim vinogradarima. Ovi se pak uzoholiše i osiliše. Kad je vinogradar htio doći do svog uroda, najamnici ugrabiše sluge te jednog istukoše, drugog ubiše, a trećeg kamenovaše. Nakon drugog pokušaja i istog postupka, odluči im poslati svog sina, u nadi da će poštovati baštinika. No, i njega pograbiše i ubiše.

Da bismo do kraja razumjeli priču, treba reći da je vinogradar vlasnik – Bog Otac, vinogradari najamnici su glavari svećenički i narodne starješine, a baštinik je Isus Krist.

Ovo je lekcija koja nas uči poniznosti. Sve što imamo kao da nam je dano u najam, jer kad pođemo s ovog svijeta, ništa nećemo nositi sa sobom. Često se ponašamo kao da ćemo vječno gospodariti onim što smo stekli i ne trpimo da nam netko ulazi u naš prostor i dira naše odluke i vlast. Pitanje je pravde i pravednika koji uvijek smetaju, jer Isus koji je baštinik jest pravednik koji nas želi probuditi i potaknuti na poniznost.

Njega će ukloniti jer ne spada u njihovu ideologiju svijeta i življenja koju su razradili. Ali…, pravednika ne možeš ušutkati! Njegova krv će vapiti i biti glasnija od glasa kojim je govorio. Zato pazi kako se postavljaš u životu.

I ja i ti prolaznici smo i ne možemo i ne smijemo biti lažno pravedni vježbajući svoje ja na drugome.

Moli sa mnom: Gospodine pravedni, učini srce moje po srcu svome. Daj da cijenim povjereno i slušam Tebe, koji želiš spasiti moju dušu. Ne daj da itko u mojoj sebičnosti i “mojoj pravdi” bude povrijeđen i odbačen. Neka Tvoja ljubav u meni potakne druge na dobro. (www.icv.hr)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content