Minute za tebe: Prihvati poziv na pokajanje kako bi ti bilo oprošteno

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo rubriku “Minute za tebe” u kojima ćemo kroz naš radijski program i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.

Kroz ovaj hod i promišljanje nas vodi fra Marino Kuzminski iz župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Danas ćemo kratko se pozabaviti porukom Evanđelja koja nam je upućena.
Evanđelje po Luki 11, poglavlja 29 do 32 redak – Isus danas upućuje malo teže riječi.
Isus kaže, ovaj naraštaj je opak. Znak traži ali mu se znak neće dati, doli znak Jonin kao što je Jona bio znak Ninivljanima, tako će biti i Sin Čovječji ovomu naraštaju.

Doista, naš život se često svodi na to da tražimo znakove i čudesa, misleći da je u tome spas. Čim čujemo da je netko vidio ili doživio nešto čudesno, letimo kao pčele na med kako bi ugrabili što trebamo i riješili sve svoje probleme. Spremni smo i dobro platiti samo da netko mahne rukom i riješi sve moje poteškoće. No, tajna nije u tome da tražimo moćne vračeve i čudotvorce, tajna je u tome da prepoznamo znak u Isusu Kristu koji vuče paralelu između Jone i sebe.

Jona je bio čovjek koji je kao prorok trebao pozvati ljude na obraćenje. Isus čini isto, njegova riječ već dvije tisuće godina poziva na obraćenje. Jona je u svom pozivu bio malo strašljiv pokušao je pobjeći, ali kad Bog nešto snuje ne možemo se tako lako izvući. Uvijek ćemo se vrtiti u krug dok se ne suočimo s onim što je naše poslanje na svijetu. Jona je morao doći u Ninivu i pozvati ljude na obraćenje, koji su poslušali njegov glas, obratili se i tako se spasili.

Isus poštuje našu slobodu da li ćemo se vrtjeti u krug ili prihvatiti poziv na pokajanje kako bi nam bilo oprošteno, kako bismo ozdravili, kako bi krenuli iz naših problema radosni što Isus misli na nas i što nas vodi kroz ovaj život. Ostavi se lutanja i potraži Gospodina u sakramentima. Tajna ozdravljenja je u promjeni života, ali i promjeni koju prvo ti moraš učiniti.

(www.icv.hr, ilustracija: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content