Online promocija slikovnice „Lukasova plesna pustolovina“ u Knjižnici i čitaonici Pitomača

U ponedjeljak, 21. ožujka s početkom u 19 sati, u Knjižnici i čitaonici Pitomača održat će se online promocija slikovnice „Lukasova plesna pustolovina“ autora Tome Vega. Ovo je prva i jedina hrvatska slikovnica potpuno posvećena plesu, tj. dječaku plesaču i predrasudama s kojima se morao nositi zbog svog izbora i ljubavi prema ovoj predivnoj aktivnosti.

Slikovnica je inspirirana istinitim događajima, a na svojih 67 ilustriranih stranica priča prati dječaka Lukasa i sve ono što mu se događa na putu do njegovog prvog natjecanja. Zgode i nezgode kroz koje prolaze likovi drže čitatelje prikovane uz stranice ove zanimljive priče. Ova divna i poučna priča posebna je po tome što odašilje jake i jasne poruke djeci i njihovim roditeljima. Uči o ljepoti plesa, važnosti prijateljstva, ali i o toleranciji, razumijevanju, podršci i ustrajnosti.

Tomislav Odžić poznatiji kao Tomo Vega, pridružuje se ekspanzijskom timu Svjetske rock ‘n’ roll konfederacije te trenira plesače iz raznih država svijeta. I dalje kao veliki entuzijast i zaljubljenik u sport stvara nove naraštaje uspješnih plesača, ali isto tako promiče ples i sport kao korisno iskorištavanje slobodnog vremena i načina izražavanja.

Online promociju slikovnice pratite putem Facebook stranice Knjižnice i čitaonice Pitomača.

(www.icv.hr, ib)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content