OPĆINA ČAČINCI Potpisan 600 tisuća kuna vrijedan ugovor o izgradnji poučne staze od Jankovca do Slatinskog Drenovca

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem Natječaja za provedbu Podmjere 8.5. “Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”, tipa operacije 8.5.2. “Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture”, odobrila je Općini Čačinci projekt izgradnje poučne staze od Jankovca do Slatinskog Drenovca.

Načelnik Alen Jurenac nakon provedenog postupka javne nabave, danas (petak) je potpisao ugovor o građevinskim radovima s tvrtkom TO “Bobica” iz Dugog Sela. Ukupna vrijednost radova koji su u stopostotnom iznosu financirani sredstvima iz EU fondova, je 603.145 kuna (bez PDV-a). Radovi na izgradnji počinju u svibnju, a rok za završetak je deset mjeseci od dana uvođenja u posao.

Buduća poučna staza će spajati Park Šumu Jankovac s izletištem Jankovac i naselje Slatinski Drenovac u kojemu Park prirode Papuk uskoro ulaže značajna sredstva u vlastiti objekt s namjerom uređenja i uspostave posjetiteljskog centra “Vrata Papuka”.

U Slatinskom Drenovcu bit će postavljeni edukativno-rekreativni elementi, posebice namijenjeni mlađim posjetiteljima, međutim, moći će ih koristiti svi uzrasti. Na taj način posjetiteljima će se staviti na raspolaganje novi proizvod koji će spajati dva sadržaja.

(Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content