OPĆINA NOVA BUKOVICA Završen projekt izgradnje mjesnog doma u Bjelkovcu

Naselje Bjelkovac je jedno od osam naselja općine Nova Bukovica, a sada kao i sva ostala, ima svoj mjesni dom. Naselje prema popisu 2021. ima 37 stanovnika. Ranije je Općina na čestici postavila novo dječje igralište, koje se sada nalazi iza zgrade mjesnog doma. Općina Nova Bukovica izradila je projektnu dokumentaciju, a građevinsku dozvolu dobila 2018. godine. Prva faza izgradnje mjesnog doma započela je 2020. i iznosila je 486.018,80 kn. Te godine izgrađeni su temelji, sama zgrada, krovište, stolarija i limarija, priključci vode i instalacija kanalizacije. Svi su radovi potpuno financirani iz proračuna Općine Nova Bukovica.

Druga faza započela je sredinom 2021., a pri tome je ostvareno sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 150.000,00 kuna. Vrijednost druge faze iznosila je 644.225,00 kuna. U ovom dijelu dovršeno je kompletna zgrada mjesnog doma, instalacije, sanitarije, klimatizacija, parkiralište i okoliš mjesnog doma, te je napravljen tehnički pregled i u veljači 2022. dobivena uporabna dozvola doma.

Ukupno ulaganje iznosi 1.130,243,80 kn s uračunatim PDV-om. Građevinske radove temeljem postupka javne nabave izvela je građevinska tvrtka Gradnja Baltić iz Borika. Slijedi ulaganje u inventar, kao što je ugradnja kuhinje s potrebnim aparatima, frižiderima, posuđem, stolovima i stolicama, a što je predviđeno u proračunu Općine za 2022. godinu.

– Nadamo se da će se ovdje kao i u ostalim mjesnim domovima proslaviti i obilježiti što više veselih prigoda svih zainteresiranih korisnika doma iz Bjelkovca, s općine i šire. Ovim projektom općina Nova Bukovica radi na programu ravnomjernog razvoja i ulaganja u sva naselja s ciljem očuvanja stanovništva i pružanja osnovnih komunalnih usluga na ruralnom prostor – ističu iz Općine.

(www.icv.hr, tb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content