Osječko postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda jedno od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe: Za dovršetak radova više od 8 milijuna kuna

U prostorijama osječke gradske tvrtke Vodovod- Osijek d.o.o. jučer (četvrtak) potpisan je ugovor o uslugama nadzora nad nastavkom i dovršetkom radova na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Osijeka.
Ugovor su potpisali predstavnici Vidovodai Zajednice izvođača koju čine tvrtke Hidroing d.o.o., AD CON d.o.o., Safege d.o.o. i Eptisa Adria d.o.o. Njegova vrijednost je 8.337.000 kuna bez PDV-a, od čega je 73 posto tih sredstava iz EU fondova, dok preostali dio financira Republika Hrvatska.

Pročišćavanje otpadnih voda grada Osijeka provodit će se na predmetnom postrojenju kapaciteta 170.000 ES trećeg/III/stupnja pročišćavanja koje uključuje mehaničko i biološko pročišćavanje otpadnih voda. U njemu će se pročišćavati otpadne vode grada Osijeka, Čepina, Antunovca, Bijelog Brda, Bilja i Darde. Nakon izgradnje to će postrojenje biti jedno od najsuvremenijih u ovom dijelu Europe, a njegovim dovršetkom  bit će ispunjen zahtjev europske direktive o pročišćavanju otpadnih voda.

– Vodovod d.o.o. kao korisnik EU fondova iskazao je spremnost i sposobnost apsorpcije financijskih sredstava koja su nam na raspolaganju. Potpisivanje današnjeg ugovora najbolja je potvrda usmjerenosti tvrtke prema izgradnji suvremenog i efikasnog sustava vodoopskrbe i odvodnje, sustava koji će ispunjavati visoke standarde Europske unije i biti u funkciji korisnika naših usluga i zajednice u kojoj djelujemo – ističu iz osječkog Vodovoda.

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content