Počeo tjedan pojačane kontrole brzine: Evo kada će se provesti 24-satna akcija na lokacijama koje ste predložili policiji

Na području Virovitičko-podravske županije najčešći uzrok prometnih nesreća je upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Od početka ove godine je brzina bila uzrokom 39 prometnih nesreća, odnosno 38% od ukupnog broja prometnih nesreća, a to je udio gotovo dvostruko veći nego prošle godine.

– U tim prometnim nesrećama su dvije osobe teško ozlijeđene i 13 je lako ozlijeđeno, pa stanje sigurnosti po ovoj problematici ipak možemo smatrati povoljnijim jer je prošle godine u 25 prometnih nesreća jedna osoba poginula, 3 su teško ozlijeđene i 8 lako – kažu iz PU virovitičko-podravske. 

Brzina je na području VPŽ najveći od „4 ubojice u prometu“ te ja tako najveći i broj utvrđenih i sankcioniranih prekršaja ove vrste. Od početka prošle godine policijski službenici prometne policije su uređajima za nadzor brzine utvrdili i sankcionirali više od 5000 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

– Kao što je najavljeno, od 21. do 27. ožujka 2022. godine policijski službenici Policijske uprave virovitičko–podravske će se korištenjem svih uređaja za nadzor brzine priključiti pojačanom nadzoru brzine kretanja vozila koje se provodi u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL, a u četvrtak, 24. ožujka 2022. godine tijekom cijeloga dana, od 00 do 24 sata će biti proveden 24-satni nadzor brzine kretanja vozila – rekli su iz policije te građanima uputili zahvalu.

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu za dostavu prijedloga lokacija za nadzor brzine toga dana, a toga dana će nadzor brzine kretanja vozila biti vršen i na predloženim lokacijama – ističu.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content