Podizanjem stijega započeo Tjedan Porina u Osijeku: Uvertira za četvrtak kada će se održati dodjela nagrada

Podizanjem stijega Porina, najveće hrvatske diskografske glazbene nagrade, jučer (subota) na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, započeo je Tjedan Porina kao uvertira za četvrtak, 24. ožujka kada će se u osječkoj dvorani Gradski vrt održati 29. dodjela nagrade Porin.

Okupljenima se u ime osječkog gradonačelnika Ivana Radića obratio njegov zamjenik Dragan Vulin.

– Pozdravljam vas u ime gradonačelnika Ivana Radića. Izražavam veliko zadovoljstvo što je Porin nakon 16 godina ponovno u Osijeku. Osijek je poznat po gostoljubivosti, gastronomiji, po glazbi, ali i po sjajnoj publici. Vjerujem da će ovogodišnji Porin biti izvrstan , pogotovo zato što se nakon 2 godine vraća u veliku dvoranu. Ono što mi je posebno drago, a sada me asocirala pjesma Moj Osijek, da od danas, pa do kulminacije u četvrtak, Osijek neće biti niti miran, niti tih – zaključio je zamjenik osječkog gradonačelnika.

U podizanju stijega sudjelovali su i pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth, predsjednik podružnice HGU 4 Davor Dedić, pripadnici Počasne garde Hrvatski sokol, članovi HKUD Osijek 1862 i članovi osječkog dječjeg zbora Zumbići.

Ovogodišnji Porin zajedničkim snagama organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

(www.icv.hr,  tj)

Porin Osijek 1
Foto: Grad Osijek

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content