Projekt resocijalizacije beskućnika u osječkom Caritasu: Lakše ponovno započinjanje samostalnog života

Do 18. ožujka u Caritasovom centru za prihvat beskućnika u Osijeku, održat će se niz radionica, a korisnici su već “odradili” dvosatnu dramsko-glazbenu radionicu koju redovito priređuju za mališane, korisnike Caritasovog Centra za dijete Osijek.

Inače se projekt pod nazivom Resocijalizacija beskućnika kontinuirano porovodi još od 2006. godine, u Centru za prihvat beskućnika, koji djeluje u okviru Caritasa Đakovačko – osječke nadbiskupije, odnosno Caritasa Osijek.

Projekt obuhvaća razne aktivnosti iz područja radnog i socijalnog prava, zdravstvenog, kako bi se upoznali s rizicima bolesti ovisnosti i načinima liječenja, te psihosocijalne pomoći, a pod vodstvom psihologinje, socijalne radnice i pedagoga.

U sklopu projekta provode se brojne kreativne radionice, poput one na kojoj izrađuju ukrasne predmete i čestitke, a sav prihod od prodaje ide za potrebe beskućnika.
Dosadašnje iskustvo je pokazalo kako beskućnicima navedene vještine i informacije, olakšavaju da ponovno započnu samostalan život.

Trenutno je dvadesetak korisnika koji su uslijed raznih životnih okolnosti ostali bez krova nad glavom, a nalaze se u Centru za prihvat beskućnika osječkog Caritasa.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content