Saznajte imena vrhunskih glazbenika na Porinu: Velika konkurencija uoči dodjele u srcu Osječko-baranjske županije 24. ožujka

Približava nam se dodjela dugo očekivane hrvatske glazbene nagrade Porin. Struka je svoje posljednje mišljenje u drugom glasačkom krugu predala i sada čekamo dodjelu koja će se održati 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku gdje ćemo saznati tko su sve sretni dobitnici najtraženije statue.

U prijenosu uživo na HTV1 i HRT2 gledat ćemo sljedeća glazbena imena: Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac.

-Vrhunski glazbenici na velikoj pozornici velike dvorane i s publikom – točno onakva dodjela Porina kakvu pamtimo prije pandemije – ističu organizatori svečane dodjele godišnje diskografske nagrade.

Podsjećaju kako je ove godine bilo čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava što je odlična vijest za hrvatsku glazbu i nagradu Porin.

Podsjetimo, hrvatska godišnja diskografska nagrada (nazvana po istoimenoj operi Vatroslava Lisinskoga) Porin redovito se dodjeljuje od 1994. godine. Osmišljena je po uzoru na Grammy, a utemeljitelji su Hrvatska glazbena unija, Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska diskografska udruga. Vizualni identitet nagrade (kristalni kipić) dizajnirao je likovni umjetnik Ivica Propadalo, a biračko tijelo čine glazbeni urednici, kritičari, glazbenici, skladatelji i drugi strukovni djelatnici koji se pri ocjenjivanju ravnaju ‘umjetničkim i produkcijskim kriterijima’.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content