Slatina bila domaćin motivacijskog stručnog skupa ”Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Virovitičko-podravskoj županiji”

Jučer (srijeda) je u slatinskom Hrvatskom domu održan motivacijski stručni skup pod nazivom ”Uređenje vrtova u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, centrima za odgoj i obrazovanje te učeničkim domovima u Virovitičko-podravskoj županiji”, koji su organizirali Virovitičko-podravska županija i Hrvatska radiotelevizija, a dio je velikog obrazovno–ekološkog projekta ”Najljepši školski vrtovi” koji Hrvatska radiotelevizija provodi već 28 godina.

Skup je s nekoliko pozdravnih riječi otvorio poznati hrvatski televizijski voditelj Davor Meštrović, a nakon njega više o tematici skupa je govorila voditeljica projekta ”Najljepši školski vrtovi HRT-a” Đurđica Čočić.

– U sklopu naših redovitih stručnih skupova koje održavamo po cijeloj Hrvatskoj, došli smo ovdje u Virovitičko-podravsku županiju, jer s vašom županijom Hrvatska radio televizija ima jako dobru suradnju na ovom projektu. Projekt se provodi u suradnji HRT-a s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te Ministarstvom poljoprivrede. U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, djeca iz centara za odgoj i rehabilitaciju, te djeca iz domova bez prikladne roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima u svim područjima Hrvatske – rekla je, između ostalog, voditeljica projekta Đurđica Čočić.

Nazočnima, među kojima su bili ravnatelji i djelatnici osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića i ostalih obrazovnih ustanova s područja Virovitičko-podravske županije, s nekoliko riječi obratili su se i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić te slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

Na skupu je prezentiran dosadašnji rad projekta, moglo se čuti nekoliko korisnih prezentacija vezanih uz uređenje vrta, ali i vidjeti iskustva nekih pobjedničkih ustanova.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila su djeca iz KUD-a Čačinci pjesmom i plesom te učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina recitacijom i pjesmom.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content