Stanje u prometu prošlog tjedna: Najviše napuhao vozač u Rezovcu, a najveća brzina zabilježena u Šaševu

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano je devet prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri vozača i jedan putnik lako ozlijeđeni.
Uzrok šest prometnih nesreća je bilo upravljanje vozilom neprilagođenom brzinom, a među njima i tri prometne nesreće koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Protekli tjedan su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 348 prekršaja, od kojih 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 114 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 66 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 43 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća brzina kretanja vozila od 122 km/h utvrđena je kod vozača osobnog automobila u ponedjeljak u 18.55 sati u Šaševu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,43 g/kg utvrđena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u četvrtak u 19.25 sati u Rezovcu.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content