U ponedjeljak uvod u ”Orahovačko proljeće”: Pjesmom, plesom i puštanjem lanterni obilježit će dolazak proljeća

Prvi dan proljeća u Orahovici će obilježiti današnja manifestacija koja će ujedno biti uvod i najava najveće gradske manifestacije “Orahovačko proljeće”, a koja će tradicionalno službeno biti otvorena u lipnju.

Organizaciju ovog zabavno-glazbenog programa potpisuju Red vitezova Ružice grada u suorganizaciji Udruge PAUK i pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice, a održat će se na središnjem gradskom trgu s početkom u 18 sati.

– Uvijek pričamo o Orahovačkom proljeću, a održavamo ga na ulazu u ljeto, prvi tjedan u lipnju. Željeli smo to promijeniti tako da najljepše proljeće, ono orahovačko, započne na prvi dan proljeća. Tako smo 21. ožujka pripremili program koji će započeti u 18 sati uvodom i pričom o povijesti Orahovačkog proljeća, zatim će nastupiti djeca Dječjeg vrtića ”Palčić”, potom i učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, a otvorit ćemo ga puštanjem lanterni. Bit će to povijesni trenutak za Orahovicu i stoga pozivam sve naše sugrađane i one koje vole Orahovicu i Orahovačko proljeće da nam se pridruže. Dogovoreno je i da će se svakog ili svakog drugog vikenda do središnjeg dijela manifestacije u lipnju nešto zanimljivo događati u središtu grada kako bi Orahovačko proljeće u gradu bilo, tj. trajalo cijelo proljeće – kaže predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić-Crni.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content