U Suhopolju nagrađene naj maske prvog suhopoljskog online Dječjeg maskenbala

Ove godine iznimno, Suhopoljski dječji maskenbal koji se već više od 25 godina svake veljače tradicionalno održava, pripremljen je u skladu s vremenom u kojemu živimo – online. 

U organizaciji Turističke zajednice općine Suhopolje, protekli tjedan je na internetu održan Suhopoljski dječji maskenbal. Svi su bili pozvani poslati svoje „maškarane“ fotografije, a publika je dala svoje glasove.

– U želji za očuvanjem tradicije Suhopoljskog dječjeg maskenbala, koji je jedan od najdugovječnijih u županiji, prilagodili smo oblik i omogućili našim mališanima da ipak pokažu svoju kreativnost, šarenilo i veselje. Cijeli tjedan prikupljali smo i objavjivali fotografije malih maškara, kao i glasove publike. Bilo je neizvjesno do samoga kraja! Fotografije, tj. maškarice koje su osvojile najviše nagrada pozvali smo na malo druženje, krofne i zajedničko fotografiranje u prostorije naše općinske knjižnice. Zahvaljujemo volonterki Udruge Kreda Vanji, koja nam je tematski uredila prostor. Djeca su se razveselila susretu s našom zabavnom Tonkom Bonbonkom, koje se sjećaju s prijašnjih maskenbala u suhopoljskom Parku, kao i nagradama koje je osigurala Općina Suhopolje – rekli su nam iz općinske Turističke zajednice.

– Ovogodišnji maskenbal je malo drugačiji nego inače, ali ja vam čestitam na kreativnosti i trudu za vaše maske. Vjerujem da ćemo već dogodine imati pravi maskenbal uz pjesmu, ples, veselje, gužvu i druženje na kakav smo navikli i koji nam zasigurno svima nedostaje – rekao je načelnik Sinša Horvat i uručio mališanima nagrade.

Organizacija i ovog događaja pokazala je koliko je bitna suradnja i razmjena ideja lokalne zajednice i članova turističkog Vijeća, čija je članica Natalija Kožić Lukačević doprinjela svojm volonterskim angažmanom u ulozi Tonke Bonbonke, ali i kooordinacijom aktivnosti na društvenim mrežama. Uz zajednički trud i suradnju svih članova zajednice, može se ostvariti što god se zamisli – a na veselje i korist malih i velikih stanovnika i posjetitelja. Dokazali su to Suhopoljčani brojnim svojim jedinstvenim aktivnostima, pa tako i ovim prvim online maskenbalom u Županiji.

Česitke malim maškarama uputio je i Goran Doležal ispred općine Suhopolje, a prigodne darove pripremila je i predstavnica TZ Suhopolje Ema Penava.

(www.icv.hr, TZ Suhopolje)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content