Udruga PAUK Orahovica pretvorila Bonn cafe u “malu Irsku” uz proslavu Dana sv. Patrika

Udruga PAUK pretvorila je orahovački kafić Bonn u “malu Irsku” priredivši proslavu poznatog zaštitnika ove europske otočke zemlje sv. Patrika. Ovaj događaj bio je jedan od prepoznatljivih, no zbog pandemije dvije je godine prisilno otkazan i sada vraćen.

Irska priča u Bonnu počela je putopisno-pivskim predavanjem o Irskoj i irskim pivima koje je održao popularni orahovački profesor i pustolov te dugogodišnji voditelj pivskog bloga Damir Najmenik. Najmenik je velikom broju nazočnih predstavio zanimljivu priču o pivu kao omiljenoj kapljici mnogih te na kraju sve začinio s nekoliko odličnih aforizama i citata poznatih ličnosti o pivu.

– Drago mi je što sam i ja dao svoj obol ovom odličnom događaju. Godinama sam redovan sudionik Dana svetog Patrika, i evo hvala Bogu da je ova pandemija pomalo usporila pa smo se opet uspjeli dobro zabaviti – rekao je Najmenik.

U nastavku je održano tradicionalno natjecanje u ispijanju piva, održano u dva dijela što je ponovno pokupilo salve oduševljenja i dobru zabavu. Večer je glazbeno pratio odlični rock duet još boljeg rock sastava Cota G4 iz Daruvara Marko Osmanović i Dinko Likar.

– Onako na prvu, nama je bilo vrh, a vjerujem i svima jer je Bonn cafe bio prepun. Presretan smo što smo uspjeli ovaj događaj vratiti u grad i vidjelo se koliko svima nedostaju ovakvi događaji i dobar provod. Hvala svim članovima udruge koji su ponovno odradili velik posao, hvala profesoru Najmeniku na vrhunskom predavanju, dečkima iz Cote na genijalnoj svirci i svima koji su bili dio ove velike zelene priče. Nastavljamo dalje s organizacijom novih sadržaja, a siguran sam kako će Dan svetog Patricka biti i nadalje naša prepoznatljivost – zaključio je predsjednik udruge Pauk Mirko Kufner.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content