Ugostiteljsko-turistička škola Osijek proslavila 66. obljetnicu djelovanja: Mlade ljude iz vrlo tražene struke na tržištu usmjeriti na ostanak u Slavoniji

Nizom aktivnosti kojima su predstavljena stečena znanja i vještine tijekom 66 godina kontinuiranog djelovanja, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek proslavila je danas (srijeda) Dan škole.

Naime, škola od 1956. godine obrazuje učenike u sektoru turizma i ugostiteljstva, a kroz povijest je poslovala na više lokacija, od one u Radićevoj ulici do današnje adrese u Ulici Matije Gupca. Obilježavanju Dana škole nazočio je i zamjenik župana Josip Miletić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul te pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth.

mini IMG 3287 Custom

Ravnatelj Škole, Andrej Kristek naglasio je važnost obilježavanja obljetnice s obzirom da su i učenici i nastavnici bili zakinuti za brojna druženja tijekom pandemije koronavirusa.

– Iza nas su teške dvije godine, ali ipak smo uspjeli organizirati primjerenu proslavu Dana škole. Za goste i posjetitelje smo pripremili “Barmen kup ’22”,  regionalno natjecanje učenika ugostiteljsko-turističkih škola iz disciplina barskog poslovanja kojim nam je cilj prikazati ovo zanimanje na jedan vrlo zanimljiv način. Uz to, u tijeku su i brojne sportske, kuharske i slastičarske radionice te školska natjecanja iz područja struke. Također, današnji nam je dan prilika da odamo počast preminulom kolegi Zlatku Dundoviću koji je bio strukovni učitelj posluživanja, a u našoj je školi radio od 1980. do 2019. godine. Izrađen je reljef koji je postavljen ispred strukovnog praktikuma u kojem je djelovao dugi niz godina– kazao je Kristek.

mini IMG 3229 Custom

Zamjenik župana Josip Miletić osvrnuo se na vrijedne europske projekte koji se provode u školi.

– Nakon što je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti, Ugostiteljsko-turistička škola započela je s provedbom dva europska projekta ukupne vrijednosti gotovo 96 milijuna kuna kojima će se značajno poboljšati uvjeti rada te posljedično stvarati još kvalitetniji kadar. Riječ je o izuzetno traženoj struci na tržištu rada, a naš je cilj te mlade ljude usmjeriti na ostanak u Slavoniji– rekao je Miletić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content