Važnost zaštite osobnih podataka u malom, mikro i srednjem poduzetništvu: Olakšati primjenu Uredbe i spriječiti eventualne sankcije

Agencija za zaštitu osobnih podataka, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca Regionalnim uredom u Osijeku, organizirala je danas (četvrtak) radionice “Kako uskladiti poslovanje s Općom uredbom o zaštiti podataka” namijenjene mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima.

Radionice se održavaju u okviru projekta ARC, sufinanciranog iz programa Europske unije “Prava, jednakost i građanstvo” koji provodi Agencija za zaštitu osobnih podataka s ciljem pružanja potpore mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima prilikom usklađivanja poslovnih procesa s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka. Radionicama je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

– Izuzetno je važno, osobito u današnjem svijetu, voditi računa o zaštiti osobnih podataka kako bi ona bila na razini koju svi priželjkujemo – kazao je Miletić.

IMG 3583
foto: OBŽ

Direktor Regionalnog ureda HUP-a Osijek Ivan Sarić naglasio je kako su ove radionice samo jedne u nizu onih koje provode i u ostalim slavonskim županijama.

– Cilj nam je bio organizirati radionice u što više gradova kako bi svi zainteresirani poduzetnici i obrtnici bili u mogućnosti doći i educirati se. Ono što smo primijetili je da, od stupanja Odredbe na snagu, 2018. godine, još uvijek ima malih i srednjih poduzetnika koji imaju poteškoća s implementacijom GDPR-a, a u čemu će im pomoći upravo ovakve radionice – rekao je Sarić.

Ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Zdravko Vukić govorio je podršci Agencije kao neovisnog nadzornog tijela zaduženog za primjenu Opće uredbe o zaštiti podataka.

– Želja nam je malim, mikro i srednjim poduzetnicima olakšati primjenu Uredbe i spriječiti eventaulne sankcije do kojih bi došlo zbog nepoštivanja iste – zaključio je Vukić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content