VELIKA POBJEDA VIRKE! Virovitički košarkaši na domaćem terenu srušili Ivančicu: Ferenčević najefikasniji uz sedam postignutih trica

Košarkaši Virka Virovitice jučer (nedjelja) su napravili pravi podvig na domaćem terenu u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. Lukšini izabranici slavili su protiv Ivančice koja je prije jučerašnje utakmice zauzimala visoko drugo mjesto s bodom zaostatka za vodećim Podravcem iz Virja.

Sraz dvije momčadi odlične momčadi, jednog od favorita za osvajanje naslova prvaka i domaćg sastava koji je u drugom dijelu sezone upisao šest pobjeda za redom, iz sedam odigranih utakmica, bolje su otvorili gosti iz Ivanca. Najopasnija ligaška momčad, s obzirom na šutersku širinu, nakon prvih deset minuta imala je prednost od 13 poena (29:16), no agresivnijom igrom u drugoj dionici na predah se odlazi s prihvatljivih -6.

A onda smo gledali tri ponajbolje minute Virke u dosadašnjem dijelu sezone. Uspjeli su goste natjerati na tri šuta u zadnjim sekundama predviđenim za napad, Ferenčević je u tom periodu pogodio tri šuta za tri poena, Golub se pridružio svojom tricom i u kontranapadu s dva zakucavanja diže publiku na noge. Pavlović se pridružio dalekometnim šutom za tri poena, Sven Petrović s dva prodora uspješno realizira dvicu, a nakon toga tri poena dodaje i Matišić. Bila je do serija 18:2 za vodstvo Virke od 12 poena razlike.

Posljednji period utakmice donio je pravi triler. Gosti se vraćaju na samo -4 s dva šuta za tri poena, a obje momčadi bile su u bonusu. Nešto neoprezniji su bili gosti te su domaći košarkaši češće odlazili na liniju slobodnih bacanja, no važnost utakmice donosi svoje tako da prednost Virke nije iznosila više od pet poena. Obranom zadnjeg napada od šuta za tri poena slavlje je moglo početi. Završilo je 90:85.

Bodreni gromoglasnom podrškom s tribina virovitički košarkaši upisuju i šestu pobjedu za redom te odrađuju jednu od najboljih utakmica posljednjih godina u Virovitici. Ovu veliku pobjedu momčad Dražena Lukše posvetila je Zvonimiru Petroviću koji im u jučerašnjem susretu nije mogao pomoći.

Nejefikasniji igrač u domaćim redovima bio je Marin Ferenčević koji je postigao 27 poena, od čega čak sedam trica, dok je jedan koš manje upisao Vatroslav Golub.

Kk Virka Virovitica: Vatroslav Golub 26 (1×3), Antonio Pavlović 19 (1×3), Simon Matišić 5 (1×3), Sven Petrović 10, Marin Ferenčević 27 (7×3), Ivan Mucak 2, Petar Fuis, Toni Vučak, Damjan Pažin, Mihael Petrović, trener: Dražen Lukša.

(www.icv.hr, mra, Kk Virka Virovitica)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content