Vesele maškare u Jugovom Polju: Održan tradicionalni, 23. po redu “Seoski maskenbal”

U organizaciji mještana naselja Jugovo Polje u općini Suhopolje, na pokladni utorak organiziran je tradicionalni, 23. po redu “Seoski maskenbal”. Inicijatori ovog veselog događaja bili su upravo mještani na čelu sa Zvonkom Pipićem i još nekoliko entuzijasta koji su željeli nastaviti davnašnju tradiciju maskenbala koje ovo naselje održava već od davnina.

-Nekad je kroz selo išla kolona na čelu s kolima i konjima, no to se promijenilo pa sada kola na kojima su obavezni svirači i “logistika”, odnosno jelo, piće i razni rekviziti potrebni za ovaj događaj, vuće traktor. Naravno na kolima je i glavni krivac – fašnik, a ove godine, zbog teških stradanja u Ukrajini, odlučili smo da glavni krivac bude Putin – rekao nam je Zvonko Pipić koji je osim organizatora i jedan od svirača na maskenbalu.

Vesela povorka je kroz selo počela ići u popodnevnim satima, zaustavljala se kod kuća i skupljala maskirane mještane da bi se na kraju svi zajedno uputili u društveni dom u Jugovom Polju gdje je bila organizirana prigodna zabava i odlična večera, naravno uz obvezno spaljivanje fašnika.

Sve to bilo je popraćeno dobrom glazbom, pjesmom i plesom, odličnim krafnama i drugim kolačima i što je najvažnije, veselim maškarama koje ni hladno vrijeme nije moglo spriječti da se vesele i održe ovu lijepu staru tradiciju.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content