Virovitica voli vlakove dobila sredstva za financiranje projekta radionica diorame željezničke tematike

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je financiranje projekta radionica diorame željezničke tematike koje će provoditi Virovitica voli vlakove. Riječ je o sredstvima u sklopu programa „Ruksak (pun) kulture“.

Na radionicama će se s djecom od 4. do 8. razreda, u dobi od 9 do 14 godina (10 djece), izrađivati diorame, bojati, izrađivati drveće i učiti osnovama maketarstva i tehničke kulture.

Provest će se maketarska radionica koja se sastoji od osam dijelova. Prvi dio je uvod u osnove maketarstva, na drugi dio radionice bazirat će se na izradu male diorame, treći dio nastavlja se sa izradom scenografije te osnove za primjenu krajobraznog materijala, u četvrtom dijelu izrađivat će modele u 1:72 ili 1:35, peti dio radionice bazirat će se na uvodu u korištenje Airbrusha, šesti dio vezat će se na uvodu u korištenje Wheteringa (postaravanje objekata i modela), te će u sedmom dijelu nastaviti sa radom sa tehničkim pilicama za drvo i na samom kraju, osmom dijelu radionice, radit će sa mini kombinirkama za drvo i šperploču.

Radionica će trajati šest sati, svaki dio trajat će 45 minuta tijekom kojih će deset osnovnoškolske djece, uz voditelja radionice i članova tima udruge, izrađivati makete od različitih materijala. Sudjelovanjem na radionicama djeca će naučiti osnove maketarstva i tehničke kulture, izradu modela from scratch (od nule) ili u kitu, rad sa svim dostupnim alatima, bojama i tehnikama.

Razdoblje provedbe projekta je tijekom travnja, a točan datum će se znati kroz neko vrijeme. Projekt se održava svake godine od strane Društva tehničke kulture “Oto Horvat“ izuzev ove godine zbog situacije s COVID-19 te će nakon isteka financijske podrške nastaviti s organizacijom radionica iz vlastitih sredstava.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content